Man aangehouden na aanrijding

Laren, 07-04-2008 o Een 30-jarige man uit Lochem is zaterdag 5 april aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding op de Rengersweg in Laren. De man bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau.

De 30-jarige man reed omstreeks 09:35 uur vanaf de parkeerplaats bij de Welkoop de Rengersweg op. Op dat moment kwam er, voor hem van links, een auto aanrijden bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Laren. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. Hierbij raakte beide autos zwaar beschadigd.

In het kader van botsen is blazen bleek de man onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau blies hij een promille van 0,3. Omdat de man een beginnend bestuurder is, maakt de politie proces-verbaal op.

Beginnend bestuurders zijn strafbaar bij een alcoholpercentage van 0,2 promille. Beginnend bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30 maart 2002 en nog geen vijf jaar in hun bezit is.