Gemeente Pekela


Commissaris der Koningin op werkbezoek in Pekela bezoek CdK.jpg

Commissaris der Koningin Max van de Berg heeft een werkbezoek gebracht aan de gemeente Pekela. Hij werd in de ochtend door burgemeester Meindert Schollema op het gemeentehuis in Oude Pekela ontvangen.

Eerst sprak de CdK met burgemeester Schollema "onder vier ogen". Vervolgens schoven ook de beide wethouders Etze Dijk en Henie Hemmes aan om over een aantal zaken van gedachten te wisselen. Aan de orde kwamen onder meer mens en werk, volkshuisvesting / herstructurering, de verwachte bezuinigingen op accommodaties in de gemeente Pekela en het nieuw te bouwen onderwijscentrum.

Na het overleg vertrok het gezelschap voor een bezoek aan het jongerencentrum in Oude Pekela. De buurt- en jongerenwerkers Spieker en Doezeman vertelden er over hun ervaringen met de Pekelder jongeren. Vervolgens werd het NOVO-woonproject voor mensen met een handicap aan de Veenroe bezocht. In de gemeenschappelijke ruimte werd met enkele bewoners en het management van gedachten gewisseld, werden de opgedane ervaringen van de afgelopen maanden besproken en enkele appartementen bekeken. Het NOVO-project ging vorig jaar in Oude Pekela van start. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de Steunstee in het dorpshuis de Snikke, waar de Commissaris kennis maakte met afgevaardigden van diverse belangenorganisaties. Het bezoek werd afgesloten met een gezamenlijke lunch, waar ook de bijna voltallige gemeenteraad aan deelnam.