Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Terpstra opent zesde schoolsportvereniging in Lombardijen

IJsselmonde heeft nu twee schoolsportverenigingen

NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra opende maandag 31 maart op basisschool De Catamaran Schoolsportvereniging Lombardijen. Lombardijen is de zesde wijk in Rotterdam waar kinderen door een schoolsportvereniging eenvoudig bij een vereniging kunnen sporten.

Bij schoolsportverenigingen krijgen kinderen structureel trainingen van sportverenigingen aangeboden in de gymzaal of op een trapveldje rondom de school. Als de scholieren de basis van de sport onder de knie hebben, gaan ze meed flitsend optreden van straatvoetballer Soufiane Touzani raaien in de reguliere competities. Ze spelen dan in het weekend competitiewedstrijden bij de club waar ze doordeweeks training van krijgen. Zo kunnen kinderen in wijken waar weinig sportfaciliteiten zijn, toch structureel sporten. De eerste vijf Rotterdamse schoolsportverenigingen zijn succesvol. Ruim 250 kinderen zijn inmiddels lid geworden.

In navolging van Katendrecht, Afrikaanderwijk, Pendrecht, Beverwaard en Schiemond is Lombardijen de zesde Rotterdamse wijk waarin een schoolsportvereniging is gestart.
In Lombardijen zijn wel sportverenigingen, maar de kinderen weten ze niet te vinden. De sportparticipatie is hier zeven procent. Daarom worden ook in deze wijk de verenigingen aan een school gekoppeld. Dit moet de drempel om lid te worden wegnemen. Kinderen van De Catamaran kunnen kiezen uit voetbal (aangeboden door D.R.L.), handbal (Atomium 61), turnen (G.V.L.) en korfbal (O.Z.C.). De opening werd opgeluisterd door ruim 300 feestende kinderen, die onder meer spektakel zagen van straatvoetballer Soufiane Touzani.

Meer informatie over schoolsportverenigingen:
www.schoolsportvereniging.nl.