Printed Electronics Europe 2008: Duitsland Pioniert Nieuwe Innovaties

07/04/2008 10:05

PR Newswire

DRESDEN, Duitsland, April 7 /PRNewswire/ -- Handheld elektronische boeken, superscherpe flat-screen tv's, en zonnecellen die net als kranten kunnen worden afgedrukt: dit zijn slechts een paar innovaties die in Duitsland worden ontwikkeld en op 8 en 9 april te zien zijn tijdens Printed Electronics Europe 2008, een toonaangevende conferentie in Dresden, Duitsland. Vertegenwoordigers van Invest in Germany zullen in Dresden aanwezig zijn en de voordelen uiteenzetten van Duitsland als locatie voor investeringen wat betreft printbare elektronica.

De beschikbare expertise op het gebied van industriële productie, afdrukprocessen en chemicaliën, allemaal essentiële onderdelen voor afdrukbare elektronica, maakt Duitsland dé locatie voor investeringen in deze branche. De omvang van die expertise in Duitsland was een van de redenen dat het in Groot-Brittannië gevestigde Plastic Logic Limited begin 2007 koos voor Dresden als locatie voor hun 100 miljoen Euro kostende productiefaciliteit, een stap die veel internationale aandacht kreeg. 's Werelds eerste, commercieel levensvatbare, op polymeer gebaseerde displays, zullen nu in Duitsland worden geproduceerd. De technologie geeft eindgebruikers de mogelijkheid om boeken of kranten te lezen op een elektronisch handheld apparaat.

Organische elektronica, een andere manier van afdrukbare elektronica, speelt een belangrijke rol in de photovoltaics-industrie. Bijvoorbeeld: organische zonnecellen bieden een dunner, flexibeler en potentieel goedkoper alternatief voor siliconencellen omdat deze organische zonnecellen kunnen worden afgedrukt, net als een krant. Sommige deskundigen verwachten dat deze technologie in minder dan tien jaar door de bouwwereld voor dakinstallaties zal worden gebruikt.

Een andere toepassing van organische elektronica is OLED-technologie (organische lichtemitterende diode). OLED-displays worden al gebruikt in MP3-spelers en mobiele telefoons. De technologie, die een helder beeld geeft met een hoog contrast, kan in de komende jaren worden geïntegreerd in televisies maar is ook breed toepasbaar in lichtapplicaties en verkeers- en richtingsborden.

Duitsland is toonaangevend in al deze aspecten van de afdrukbare elektronica-industrie en sommige delen van het land, vooral de regio Dresden, hebben zich onderscheiden in hun expertise. Connecties met leveranciers en onderzoekinstituten, zoals het Fraunhofer Instituut voor Photonic Microsystemen, hebben de vooraanstaande ontwikkelaars van afdrukbare elektronica zoals Plastic Logic en MicroEmissive Displays (MED) naar Dresden gebracht.

Invest in Germany is het bekende investeringspromotiebureau in Duitsland. Het verstrekt investeerders alomvattende ondersteuning van locatieselectie tot de implementatie van investeringsbeslissingen. Invest in Germany vindt u bij stand 23/24.

Media Contact:

Eva Henkel,
Invest in Germany,
Telefoon: +49-30-200099-173,
Fax: +49-30-200099-111,
Email: henkel@invest-in-germany.com.

http://www.invest-in-germany.com

Media Contact: Eva Henkel, Invest in Germany, Telefoon: +49-30-200099-173, Fax: +49-30-200099-111, Email: henkel@invest-in-germany.com.