Gemeente Laarbeek


54 ingezonden ontwerpen

Jurering verkeersbordenwedstrijd Jeugdgemeenteraad

LAARBEEK Op woensdag 2 april was de jurering van de verkeersborden ontwerpwedstrijd die uitgeschreven was door de Jeugdgemeenteraad van Laarbeek. De Jeugdgemeenteraad heeft namelijk in de eerste vergadering van dit seizoen, vorig najaar alweer, zijn grote zorg uitgesproken over de verkeerssituaties rond de Laarbeekse basisscholen en op de routes er naar toe. Daarom is besloten om daar dit jaar een project aan te wijden.

De wedstrijd

Er is een wedstrijd uitgeschreven onder leerlingen van groep 3 tot en met 8. Opdracht was het ontwerpen van een uniek verkeersbord dat weggebruikers, die een school of een plek met spelende kinderen naderen, waarschuwt voorzichtig te zijn. Het moest een opvallend en aansprekend bord zijn. De beste inzending zal echt geproduceerd worden en wordt geplaatst bij scholen en andere plekken waar veel kinderen zijn.

Maar liefst 54 Laarbeekse basisschoolleerlingen hebben zich uitgeleefd in een ontwerp voor een nieuw verkeersbord. Afgelopen woensdag zijn alle inzendingen beoordeeld door een jury. Deze bestond uit het verkeerswerkgroepje van de Jeugdgemeenteraad, de verkeerswethouder Biemans, de heer Vlemmix (verkeersdeskundige bij de gemeente), de heer Doomernik van de politie Gemert-Laarbeek en de heer Schepers van Rabobank Laarbeek. Rabobank Laarbeek is namelijk sponsor van dit project.

De winnaar(s)

De grote vraag is natuurlijk: wie heeft er gewonnen? Twee dames uit groep 5 van basisschool t Otterke, allebei 8 jaar, hebben het beste en mooiste bord ontworpen. Daar was de jury het bijna unaniem over eens. Die dames zijn Nathalie van Boerdonk en Imme Swinkels, allebei uit Beek en Donk.

De borden worden zo snel mogelijk door de verkeersbordenfabriek gemaakt. Daarna worden ze door de gemeente in alle straten bij de scholen geplaatst. In juni mogen de winnende kinderen dan officieel en feestelijk het eerste verkeersbord onthullen. Dat zal gebeuren in de buurt van hun eigen school, t Otterke.

klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws