Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 07-04-2008

Jongens aangehouden voor vernieling

VLEUTEN De politie heeft zondagavond twee jongens aangehouden omdat zij ruiten van in aanbouw zijnde woningen hadden ingegooid.

Door getuigen werd omstreeks 20.20 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat twee jongens in de omgeving van het Panbos ruiten aan het vernielen waren. Ter plaatse zagen agenten het tweetal wegrennen in de richting van de Beemdgrassingel. Hier rende de jongens recht in de armen van de agenten. De jongens beiden 14 jaar uit Vleuten werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij in ieder geval drie woningen waren de ruiten ingegooid.

Vrouw aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een mishandeling.

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Jan van der Doesstraat. Ter plaatse zagen agenten twee vrouwen met elkaar vechten. De agenten haalden de kemphanen uit elkaar en namen één van de vrouwen, 30-jaar, mee haar woning in. De vrouw was nog niet uitgeraasd en pakte een mes uit de keuken. De agent kon nog net de kinderen en een man naar buiten duwen en stond voor de vrouw die het mes in haar hand had. De agent sommeerde de vrouw meerdere malen het mes te laten vallen.

Toen de agent aangaf pepperspray te zullen gebruiken koos zij eieren voor haar geld en liet het mes vallen. Zij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het is de politie nog niet duidelijk waarom de vrouwen ruzie hadden.

Hennepkwekerij

UTRECHT In een woning aan de Huis ter Zuylenlaan heeft de politie zondagmiddag een net geoogste hennepkwekerij aangetroffen.

Bij de politie was informatie binnen gekomen over een hennepplantage aan de Huis ter Zuylenlaan. In de woning trof de politie een hennepkwekerij aan die kort daarvoor geoogst was. De politie had het vermoeden dat in de woning was ingebroken en kort voor de komst van de politie de planten weggehaald waren. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie zondagmorgen een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

De 30-jarige bestuurder uit IJsselstein werd omstreeks 07.35 uur gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 595 ug/l uit. Tijdens de fouillering troffen de agenten een kleine hoeveelheid vermoedelijk cocaïne aan. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij weer naar huis gestuurd.

Bedreiger aangehouden

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een automobilist aangehouden na bedreiging met een vuurwapen. Omstreeks 17.00 uur was een 34-jarige man met een afstandsbestuurbare helikopter aan het spelen aan de Goudesteinlaan.

Een auto kwam vervolgens hard door de straat rijden en de 34-jarige man zei hier wat van.

De 20-jarige man (bestuurder) uit Utrecht bedreigde de man met een vuurwapen en reed vervolgens weer weg. De politie hield na onderzoek de 20-jarige man aan. Een vuurwapen werd niet aangetroffen.