AutoRai

Renault Kangoo bijna uit productie

(4/7/2008)
Speels, eenvoudig en vooral functioneel : de Renault Kangoo is sinds zijn introductie in 1997 een doorslaand succes. In Nederland zijn meer dan 20.000 exemplaren van deze populaire personenauto verkocht. Ondanks dat Renault recentelijk zijn opvolger, de Kangoo Family, heeft gepresenteerd, is de originele Kangoo nog steeds leverbaar. Renault biedt nu interessant voordeel op dit model.

De Kangoo is een slimme en praktische personenauto die een grote aantrekkingskracht heeft op gezinnen. Zij roemen vooral de royale binnenruimte met talloze opbergmogelijkheden. De auto dankt zijn populariteit bovendien aan een aantal unieke opties; zo is de Kangoo als een van de weinige in zijn segment leverbaar met een benzinemotor die gekoppeld is aan een automatische versnellingsbak. Een andere uitzonderlijke en zeer populaire optie voor de Kangoo is een groot, flexibel, open dak. Kortom, de Renault Kangoo combineert comfort met gebruiksgemak in zijn ruime en ingenieuze interieur.

Eerste plek binnen het segment sinds de introductie In het segment van de zogenoemde âludospacesâ â personenautoâs met veel binnenruimte en allerlei praktische gebruiksmogelijkheden â is de Kangoo al sinds zijn introductie in Nederland erg geliefd. Sinds de introductie heeft de Kangoo onafgebroken de eerste plaats in het segment bekleed. Ook de komende periode zal deze Renault onverminderd populair blijven. De Kangoo staat immers met veel voordeel in de showroom van de Renault-dealers. Zo presenteert Renault de Kangoo Expression Luxe voor 18.170 euro incl. BTW/BPM. Deze uitvoering is uitgerust met airconditioning, radio-/CD-speler met bediening aan het stuur, vier handige âvliegtuigkastjesâ â extra bergruimte â onder het dak, extra opbergvakken in de zijschuifdeuren en elektrisch bedienbare ramen en spiegels. Behalve deze Expression Luxe biedt de Renault-dealer ook nog tal van andere voordelige opties voor de Kangoo. Er is al een Renault Kangoo vanaf 14.760 euro incl BTW/BPM.

Voorsprong
Om zijn voorsprong op de concurrentie in het ludospace-segment te behouden is het modellengamma van de Kangoo in de loop van de jaren diverse keren uitgebreid: pick-ups, 4x4âs en versies die zijn aangepast voor mindervaliden.

Om zijn leidende positie te verstevigen heeft Renault onlangs de Kangoo Family geïntroduceerd. De rijeigenschappen, het uiterlijk en het interieur zijn ten opzichte van zijn voorganger verder verbeterd. Ook dit nieuwe model is nu te bewonderen in de showroom van de Renault-dealer.