AutoRai

Overweldigende interesse in Nissan GT-R

(4/7/2008)
In minder dan een dag tijd meldden zich meer dan tien kopers voor de supersnelle Nissan GT-R. Ook daarna nog liep het storm bij Visscher Amsterdam, het Nissan High Performance Center dat de exclusieve bolide verkoopt. Na de elf orders van de eerste verkoopdag steeg het aantal tot twintig op de tweede dag.

Het enorme succes overtreft alle verwachtingen en maakt van de GT-R niet minder dan een legende. Nissan Nederland denkt dat zich in totaal rond de dertig kopers melden die bereid zijn het vereiste voorschot van 5.000 euro te betalen. Er vindt momenteel overleg plaats met de fabrikant om, als gevolg van het succes van de GT-R, de doelstelling in Nederland te verhogen.

Sterrenstatus
De nieuwe Nissan GT-R heeft nu al een absolute sterrenstatus. Dat komt mede door zijn 353 kW/480 pk sterke V6-motor die met de hand in een speciale clean room gebouwd wordt. Daarmee haalt de bolide een snelheid van meer dan 310 km/uur en neemt de acceleratie van stilstand tot 100 km/uur slechts 3,5 seconden in beslag. De auto zit van voor tot achter vol met hightech voorzieningen die direct stammen uit de racerij. En dat is te merken: de Nissan GT-R reed de befaamde Nürburgring in 7:38,54. Daarmee laat hij de directe concurrenten in het stof bijten en mag hij zich rekenen tot een van de snelste high performance autoâs voor de openbare weg.

In maart 2009 worden de eerste Nissans GT-R afgeleverd â de superbolide heeft een prijs vanaf 119.900 euro.