AutoRai

Anti-allergie keurmerk ook voor nieuwe Ford Kuga

(4/7/2008)
Met de gloednieuwe Kuga beschikt Ford opnieuw over een model waaraan het Duitse testinstituut TÃV Rheinland Group het keurmerk "Allergy Tested Interior" heeft toegekend.

Na de Ka, de Focus (waaronder ook de Coupé-Cabriolet), de C-MAX, de S-MAX en de Mondeo, is de stijlvolle en charismatische Kuga het zevende model van Ford waaraan dit keurmerk is verleend. Deze Ford modellen zijn de eerste auto's ter wereld die aan deze specifieke TÃV-normen voldoen. De Ford Kuga verschijnt medio juni op de nederlandse markt.

"Steeds meer consumenten hebben allergievriendelijke producten nodig. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om aan deze vraag te voldoen en daarom houden wij bij de productie van onze auto's rekening met allergieën," aldus Dr Wolfgang Schneider, Vice President, Governmental and Environmental Affairs bij Ford Europa.

"Wij zijn dan ook erg trots op het feit dat wij de nieuwe Kuga crossover nu kunnen toevoegen aan de reeks Ford modellen waaraan het TÃV-keurmerk "Allergy Tested Interior" is verleend."

Het TÃV-keurmerk garandeert dat de in het interieur van de auto verwerkte materialen de kans op een allergische reactie tot een absoluut minimum beperken. De TÃV is een onafhankelijke organisatie die zich in Duitsland bezighoudt met het testen en beoordelen van industriële en consumentenproducten aan de hand van hun eigen kwaliteitsstandaards.

De Kuga is aan de hand van de strenge TÃV-procedures onderworpen aan een uitgebreide reeks wetenschappelijk verantwoorde tests. Hierbij zijn meer dan 100 materialen en onderdelen getest op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en materialen die mogelijk een allergische reactie zouden kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn er ook dermatologische tests uitgevoerd op alle onderdelen waarmee de huid rechtstreeks en langdurig in contact komt, zoals het stuur, de stoelbekleding, de vloermatten en de veiligheidsgordels.

Om aan bepaalde certificeringsstandaards te voldoen, hebben de technici van Ford bij het ontwerpen van het Kuga-interieur de toepassing van materialen als latex, chroom en nikkel zo veel mogelijk vermeden. Deze materialen kunnen namelijk een allergische reactie oproepen.

Verder is de Kuga uitgerust met een krachtig pollenfilter dat eveneens door de TÃV is getest. Het filter voorkomt dat pollen, een stof waar veel mensen last van hebben, in het interieur van de auto kunnen doordringen.

Met de Kuga begeeft Ford Europa zich voor het eerst op de zeer concurrerende crossovermarkt. Deze All Wheel Drive Crossover combineert uitstekende rijdynamiek met indrukwekkend gedrag op ruwer terrein. En het anti-allergene interieur maakt het model tot een nog aantrekkelijker keuze.

De inspanningen van Ford Europa om alle recente modellen te voorzien van kwalitatief hoogwaardige en anti-allergene interieurs, werden eerder dit jaar beloond toen het bedrijf als eerste autofabrikant het keurmerk van de European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF; www.ecarf.de) verwierf. Het keurmerk wordt verleend aan producten die geschikt zijn voor consumenten die last hebben van allergieën. Het Berlijnse onderzoeksinstituut heeft zijn gewilde keurmerk toegekend aan Ford naar aanleiding van de testresultaten van de TÃV Rheinland Group.