Gemeente Dongen


Koninklijke erepenning voor Harmonie Aurora

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst heeft op zondag 6 april in een bomvolle Cammeleur de eerste koninklijke erepenning in Dongen uitgereikt aan Harmonie Aurora. De erepenning is een onderscheiding voor verenigingen en instellingen die minstens vijftig jaar bestaan. Harmonie Aurora viert in 2008 haar eeuwfeest. 'Eigenlijk gingen jullie voor het predikaat "koninklijk" en daar hebben we best even over gesteggeld', gaf de burgemeester aan. 'Maar sinds koningin Beatrix haar bewind voert is dat niet meer mogelijk. Toch heb ik een primeur, want jullie zijn de eerste in Dongen die een koninklijke erepenning in ontvangst mogen nemen. Proficiat. Jullie verdienen het.'

Concert
Harmonie Aurora opende gisteren het jubileumjaar met een concert waarin een eeuw muziek werd gespeeld. De burgemeester ontving 's middags het boek en de cd, die speciaal ter gelegenheid van het jubileum zijn gemaakt. 'Daar kunt u straks onder het genot van een glaasje jubileumwijn mooi van genieten', aldus voorzitter André Vonk. Hij kondigde aan dat de harmonie heel 2008 evenementen op het programma heeft staan, zoals drie galaconcerten in december.

Zichtbaar tevreden namen ereleden Faan Akkermans (tevens oud-dirigent) en Gert van Broekhoven (oudste lid en één van de schrijvers van het boek) de oorkonde en de beschikking in ontvangst. Voorzitter André Vonk toont trots de erepenning.