Politie Haaglanden

Persberichten 7 april

Haaglanden, 07-04-2008

Winkeldief verwacht mooi weer
Den Haag Een 38-jarige winkeldief verwachtte kennelijk mooi weer, aangezien hij zondagmiddag 6 april 11 zonnebrillen wegnam bij een drogisterijketen aan de Vlamingstraat. Winkelpersoneel betrapte de man toen hij de zonnebrillen in een geprepareerde tas deed en daarmee zonder te betalen de winkel wilde verlaten. De man werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek hij in zijn speciale tas ook nog een zestal petjes van een textielsuper verstopt te hebben. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De gestolen goederen werden teruggegeven aan de betreffende winkels.

Twee families met elkaar op de vuist
Den Haag Een conflict over geld leidde op 6 april om 15.30 uur op de Leyweg tot een vechtpartij tussen twee families. Een 30-jarige Hagenaar confronteerde een 25-jarige ex-werkgever met het feit dat hij nog geld tegoed zou hebben. Toen de ex-werkgever dit weigerde, deelde de 30-jarige een klap uit en ontstond er het nodige duw- en trekwerk tussen de twee mannen, hun twee echtgenotes (38 en 23 jaar) en een 21-jarige zwager. Het vijftal is aangehouden.

Tuut tuut, dat is snel
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar deed zondag 6 april om 17.30 uur aangifte van diefstal van zijn auto. Tijdens het opnemen van de aangifte gaf de dienstdoende agent het kenteken door aan de meldkamer die een bericht voor alle wagens liet uitgaan. Nog voordat de Hagenaar zijn aangifte kon ondertekenen, wisten agenten in de Kritzingerstraat vier Hagenaars (16-17 jaar) aan te houden die met de gestolen auto rondreden.

Verzet bij aanhouding
Den Haag Een bekeuringssituatie op de Lage Nieuwstraat eindigde zondag 6 april om 19.00 uur in het ziekenhuis. Een 32-jarige Hagenaar kreeg een proces-verbaal omdat hij zijn auto hinderlijk parkeerde. De bekeuringssituatie escaleerde nadat de 32-jarige eigenaar ten tonele verscheen en de agenten beledigde. Hierbij ontstond fysiek contact tussen de man en de agent waarbij de man één van de agenten belaagde met een kapotte trottoirtegel. Zowel de automobilist als de agent moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. De agent liep een hoofdwond op. De automobilist een gebroken neus. De man werd aangehouden en zit nog vast. De politie stelt een onderzoek in.

Auto over de kop
Den Haag Een automobilist schrok zondag 6 april om 13.50 uur blijkbaar zo van een uitvoegmanoeuvre van een andere bestuurder op de A4, dat hij de macht over het stuur verloor. Het slachtoffer sloeg met zijn auto over de kop en eindigde op de vluchtstrook vlak voor de splitsing A13/A4. De ambulance vervoerde de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Heterdaad
Den Haag Naar aanleiding van een melding van een inbraak, gingen agenten maandagmorgen 7 april omstreeks 01.30 poolshoogte nemen op de Kritzingerstraat. Voor de betreffende woning werden twee mannen, Hagenaars van 49 en 57 jaar, aangetroffen en aangehouden op verdenking van de inbraak. In de bewuste woning werd een inmiddels leeggeruimde hennepkwekerij aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Illegale fietsendief aangehouden
Den Haag Surveillerende agenten zagen zondagmorgen 6 april omstreeks 09.20 een man rijden op een vrij nieuw uitziende fiets zonder slot. Tijdens de controle bleek de fiets niet als gestolen gesignaleerd te staan. Wel bleek het paspoort van de man, een 20-jarige inwoner van de Dominicaanse Republiek, niet in orde. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering kwam uit de broekzak van de man nog een bolletje cocaïne tevoorschijn. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. In verband met zijn verblijfsstatus in Nederland wordt contact gelegd met de vreemdelingendienst.

Dief autospiegels in de kraag gevat
Den Haag - Een 32-jarige Hagenaar trok op 7 april om 1.15 uur op de Aarnout Drostlaan de aandacht van politieagenten. Hij hield maar liefst zes buitenspiegels en twee onderdelen van een autogrill onder zijn trui verborgen. Nadat hij was aangehouden, wees hij aan van welke autos hij de spullen had afgehaald. De eigenaren van de autos worden op de hoogte gesteld.

Traangas en drugs
Den Haag Een 18-jarige automobilist had op 6 april om 23.35 uur beter geen rood licht kunnen negeren op de Minckelerstraat. Hij werd staande gehouden door agenten en maakte een nerveuze indruk. De politieagenten vonden een busje traangas in het voorportier waarop de man werd aangehouden. Tijdens de aanhouding bleek hij ook nog eens 6 bolletjes heroïne en 11 bolletjes cocaïne in zijn jas te hebben.

Brand in de kelderbox
Leidschendam - Op zondag 6 april, omstreeks 22.50 uur kregen politie en brandweer de melding dat er brand zou zijn in de keldergang van de flat aan de Burgemeester Velthuijsenlaan. Al snel bleek het hier te gaan om brandstichting. Uiteindelijk bleek dat de 44-jarige meldster uit Leidschendam zon vreemd en verward verhaal ophing dat besloten werd om haar als verdachte van de brandstichting aan te houden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Van links naar rechts over de A4
Leidschendam Drie mensen raakten zondag 6 april om 16.45 uur gewond bij een aanrijding. Een 18-jarige bestuurder uit Rotterdam raakte ter hoogte van Leidschendam in de berm van de A4 terecht, waardoor hij de macht over het stuur verloor en alledrie de rijbanen overschoot en in de vangrail aan de andere kant van de weg eindigde. De jongeman kwam daarbij in botsing met een tweede auto. De drie inzittenden (18 en 19 jaar uit Rotterdam en Capelle a/d Ijssel) van de auto die in de vangrail belandde, raakten gewond. Ambulances vervoerden hen naar ziekenhuizen in Leiden en Leidschendam. De bestuurder van het tweede voertuig kwam met de schrik vrij.

Jongen gooit ruit bouwkeet in
Wassenaar Agenten troffen zondag 6 april om 16.15 uur een 13-jarige jongen uit Rotterdam aan bij een bouwkeet aan de Rijksstraatweg. Een ruit van de bouwkeet was ingegooid. De jongen verklaarde dat hij een tegel door de ruit had gegooid. De agenten hielden hem aan en zijn vader kwam hem ophalen op het politiebureau. Hij kreeg een prcoes-verbaal mee naar huis.

Gestolen brommer terecht
Wassenaar Een getuige meldde zondag 6 april om 12.40 uur aan de politie het signalement van twee jongens die vermoedelijk een gestolen brommer hadden achtergelaten in het speeltuintje achter De Nederlandse Bank. In het speeltuintje zagen de agenten de brommer, waar de beenkapppen vanaf waren en de kruiskopschroeven op de grond lagen. Na controle bleek de brommer inderdaad als gestolen geregistreerd te staan. De agenten zagen even later bij de Rijksstraatweg twee jongens lopen die aan het signalement voldeden en hielden de twee jongens (15 en 16 uit Rotterdam en Capelle a/d IJssel) aan. Eén van de jongens had een kruiskopschroevendraaier op zak. Beiden kregen een proces-verbaal.

Fikkie steken in speeltuin
Rijswijk - Politieagenten zagen zondag 6 april om 14.35 uur jongens een fikkie steken in een speeltuin aan de Martin Campslaan. Toen de jongens de agenten zagen gingen ze er als een haas vandoor. De agenten hielden een 13-jarige jongen uit Rijswijk aan voor brandstichting. Hij bekende rollen behang in brand te hebben gestoken. De Rijwijker ging, na overleg met zijn ouders, naar huis met een Halt-verwijzing.

Jongens betrapt op oversteken spoor
Delft De politie zag op zondag 6 april om 15.10 uur via het cameratoezicht hoe vier jongens op station Delft het spoor overstaken. Agenten gingen naar het station Delft om het viertal een bekeuring hiervoor te geven en hen te wijzen op het gevaar van hun gedrag. Twee van de vier jongens (14 en 15 jaar) uit Rotterdam konden zich niet legitimeren en moesten mee naar het politiebureau. De politie waarschuwt voor het gevaar van het oversteken van het spoor. Hierdoor kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Delftenaar vast na routinecontrole
Delft Tijdens een routinecontrole van de politie op maandag 7 april om
01.45 uur werd een 23-jarige man uit Delft aangehouden. De man reed in een personenauto van een vriend op de Geerboogerd toen de agenten hem staande hielden. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. De bestuurder gaf een valse naam op en toonde het rijbewijs van zijn vriend. Maar de bestuurder leek totaal niet op de foto op het rijbewijs en de agenten hielden hem aan. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar kwam zijn ware identiteit boven water. De Delftenaar bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook wilde hij niet meewerken aan een ademanalyse of bloedproef om vast te stellen hoeveel hij had gedronken. De man kreeg een proces-verbaal. Omdat de verdachte ook nog een gevangenisstraf van twintig dagen had openstaan, zit hij nog vast.

Automobilisten betrapt met slok op
Delft Bij een alcoholcontrole op de Westlandseweg betrapte de politie zondag 6 april drie automobilisten op rijden onder invloed. De politie controleerde tussen 20.35 en 22.35 uur in totaal 150 personen. De drie bestuurders kregen een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Fietsster gewond
Nootdorp Een 43-jarige vrouw uit Nootdorp raakte zondag 6 april om 09.00 uur gewond toen een 51-jarige automobilist uit Nootdorp haar op de Oudeweg aanreed. De automobilist zag de fietsster over het hoofd toen deze de Spoorlaan overstak. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Voor de derde keer in de fout
Pijnacker Een 21-jarige automobilist uit Den Haag raakte maandag 7 april om 00.38 met zijn voertuig te water op de Hofweg. De Hagenaar raakte niet gewond. Al snel bleek dat hij reed onder invloed, hij blies 425 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).
Aangezien de Hagenaar beginnend bestuurder is en voor de derde keer in één jaar werd betrapt op het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs onmiddellijk ingevorderd. Met meerdere processen verbaal op zak verliet de man het bureau.

Tegen lantaarnpaal
Pijnacker - Een 52-jarige vrouw uit Pijnacker raakte zondag 6 april op onverklaarbare wijze van de weg en botste met haar auto tegen een lantaarnpaal op de Oranjelaan. Een medepassagier kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Ruiten van autos ingegooid
Zoetermeer Onbekenden hebben op de Middelweg van zeven voertuigen de ramen ingegooid. De autos zijn eigendom van een autodealer en stonden geparkeerd tegenover het bedrijf. De vernielingen zijn gepleegd tussen zaterdag 5 april 17.00 uur en zondag 6 april 09.00 uur. De politie onderzoekt de vernielingen en komt graag in contact met getuigen. Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van de verdachte(n)? Neemt u dan contact op met de politie Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan natuurlijk ook via M: 0800-7000.