KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

7-4-2008

Nederlandse 29er mannen tweede in Zuid-Frankrijk

Gedurende het paasweekeinde hebben de eerste 29er Eurocup-wedstrijden van dit seizoen plaatsgevonden. De races vonden net zoals vorig jaar plaats in het Zuid-Franse Le Lavandou, Cavaliére. Vorig jaar waren er nog 49 deelnemende teams die in Le Lavandou op internationaal niveau tegen elkaar streden, dit jaar waren het er 81. Vanuit alle hoeken van Europa zijn de beste teams uitgezonden: Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Groot Brittannië, Ierland, Canada en drie teams uit Nederland. Menig land gebruikt dit evenement als kwalificatie voor de ISAF jeugd WK.

De weersomstandigheden waren zwaar. De Mistral hield de zeilers uren aan de kant. Uitschieters van windkracht 7 bft met vlagen en
winddraaiingen tot 45° horen bij dit weertype. De wedstrijden die gevaren zijn, waren stuk voor stuk spannend en vanaf het strand goed te volgen.
De intensieve trainingen van 2007 hebben hun vruchten afgeworpen. Het nieuwe team Mark Walraven/Kaj Böcker eindigde als eerste in hun groep. De Nederlandse mannen hadden net één overwinning minder dan de winnaar uit de andere groep, de Fransman Robin Cnudde met bemanning Hugo Kerhascoet, waardoor ze op een tweede plek over-all eindigden. Ted Bakker en Sibren Schiltkamp varen sinds februari samen en wisten tijdens deze laatste race ook al een vijfde plek te scoren.

De Nederlandse dames wereldkampioenen 2008, Annemiek Bekkering/Jeske Kisters, waren verhinderd. Tijdens de Dutch Youth Regatta, 1 t/m 4 mei in Workum, zullen zij zeker meestrijden om het Nederlands
Kampioenschap.

Ondertussen zijn de Nederlandse 29er teams zich ook aan het
voorbereiden op het 29er EK 2008, dat dit jaar in Medemblik wordt gehouden van 20 tot 26 juli.

Internetadres: www.29ereuropeans.eu