Politie Groningen

Maandag 7 april 2008

Provincie Groningen, 07-04-2008

Groningen: politie vordert drie rijbewijzen

De politie heeft zaterdagochtend tijdens een snelheidscontrole op de Plataanlaan drie rijbewijzen ingevorderd. Een 26-jarige man uit Groningen, een 25-jarige man uit Adorp en een 46-jarige man uit Norg reden respectievelijk 120, 120 en 126 km/uur. Dit terwijl op de Plataanlaan een snelheidslimiet geldt van 70 km/uur. Alle automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachten en hun rijbewijzen zal gaan gebeuren.

Groningen: dronken vrouw beledigt agenten

De politie heeft zondagavond een 44-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor belediging en openbare dronkenschap. De Stadjer was uit een café aan de Grote Beerstraat gezet, omdat zich in de kroeg had misdragen. Op straat kreeg zij onenigheid met haar dochter over een privé-kwestie. De 44-jarige was behoorlijk beschonken en gedroeg zich bovendien erg luidruchtig. Om escalatie tussen moeder en dochter te voorkomen, besloten de agenten naar de woning van de moeder te gaan. Bij haar woning ging de vrouw plotseling uit haar dak, waarna zij de agenten met diverse scheldwoorden beledigde. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het cellencomplex in Groningen. Onderweg trapte de vrouw één van de agenten in zijn zij. Ook spuugde zij naar de dienders. De dwarse 44-jarige werd uiteindelijk ingesloten. Zij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: bromfietser aangereden

Een 39-jarige bromfietser uit Groningen is zondagmiddag op de kruising Rademarkt, Radebinnensingel en de Herebinnensingel gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 28-jarige automobilist uit Groningen verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser. Door de aanrijding kwam de 39-jarige ten val. Hij werd met enkelletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Vledderveen: inbreker aangehouden

In Gasselternijveen is zondagmorgen een 40-jarige inwoner aangehouden die kort ervoor nagenoeg op heterdaad was betrapt bij een diefstal in Vledderveen. De man zou daar samen met een nog onbekende tweede persoon bij een woning een kettingzaag hebben weggenomen. De man uit Gasselternijveen werd kort na zeven uur s ochtends door de bewoonster van een woning in Vledderveen betrapt toen hij vanuit een schuur een fiets wilde wegpakken. Hij ging er vervolgens in een auto vandoor. De politie wist dankzij het kenteken van de auto achter het adres van de verdachte te komen. Hij werd bij zijn woning aangehouden.

Een West: automobilist zwaar gewond

Een 42-jarige inwoner van Een raakte zondagmorgen ernstig gewond bij een verkeersongeval in Een West. De man raakte door nog onbekende oorzaak met een bestelauto in de linkerberm, maakte een stuurcorrectie waarna de wagen aan de rechterkant tegen een boom botste. Het slachtoffer werd met ondermeer hoofd- en rugletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. De man heeft vermoedelijk geen autogordel gedragen.

Hoogezand: kluiskraak

Bij een bedrijf aan de Ambachtsweg in Hoogezand is in de nacht van zaterdag op zondag een kluis opengebroken. De daders waren de ruimte bij de kluis binnen gekomen door een deel van een muur weg te slaan. Het is nog onbekend wat de omvang van de buit is. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: autoinbrekers aangehouden

De politie heeft zondagnacht in Stadskanaal twee mannen uit Polen aangehouden die waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor een serie autokraken. Een van de verdachten, een 30-jarige man, werd op de Frans Halslaan gearresteerd. De tweede verdachten, een 40-jarige Pool, werd iets later vlakbij de provinciale weg N366 in een auto tot stoppen gedwongen.Agenten kregen omstreeks kwart over een de melding dat er aan de Jan Wiegherslaan een auto werd open gebroken. Op de Mondriaanlaan zagen agenten twee mannen bij een geparkeerde auto wegrennen. Op de hielen gezeten door de politie, gaf een van de mannen zich uiteindelijk op de Frans Halslaan over. Agenten zagen na de aanhouding een auto met Pools kenteken op de Kruisstraat rijden. De bestuurder vertelde dat hij onderweg naar Amsterdam op zoek naar een slaapplaats was. In de auto werd echter het rijbewijs van de kort ervoor gearresteerde Pool gevonden. In de loop van de nacht werden door de politie in de omgeving van de Mondriaanlaan zeven autos met ingeslagen ruiten aangetroffen. Vandaag wordt een nader onderzoek ingesteld. De twee Polen zijn ingesloten.

Groningen/Ter Apelkanaal: trailers opengesneden

Zowel in Groningen als in Ter Apel, Musselkanaal en Nieuwe Pekela zijn zondagnacht diverse opleggers van vrachtwagens open gesneden. In Groningen gebeurde dit bij een logistiek centrum aan het Hoendiep, in Oost-Groningen op diverse lokale industrieterreinen. Het is nog onbekend of er iets is gestolen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Winschoten: auto na inbraak in brand

De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak en een autobrand in de nacht van vrijdag 4 april op zaterdag 5 april in Winschoten. Agenten ontdekten rond een uur s nacht een brandende bedrijfsauto op de carpoolplaats aan de Beertsterweg. Uit onderzoek bleek dat de wagen kort ervoor was gestolen na een inbraak in een woning aan de Wezellaan. Uit die woning werden de sleutels van de bedrijfsauto weggenomen. Mensen die mogelijk iets hebben gezien aan de Wezellaan of bij de carpoolplaats bij de autosnelweg A7 worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het telefoonnummer 0900-8844.