Politie Groningen

Politie pakt autoinbrekers op heterdaad

Stadskanaal, 07-04-2008 o De politie heeft zondagnacht in Stadskanaal twee mannen uit Polen aangehouden die waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor een serie autokraken. Een van de verdachten, een 30-jarige man, werd op de Frans Halslaan gearresteerd. De tweede verdachten, een 40-jarige Pool, werd iets later vlakbij de provinciale weg N366 in een auto tot stoppen gedwongen.

Agenten kregen omstreeks kwart over een de melding dat er aan de Jan Wiegherslaan een auto werd open gebroken. Op de Mondriaanlaan zagen agenten twee mannen bij een geparkeerde auto wegrennen. Op de hielen gezeten door de politie, gaf een van de mannen zich uiteindelijk op de Frans Halslaan over.

Ingeslagen ruiten

Agenten zagen na de aanhouding een auto met Pools kenteken op de Kruisstraat rijden. De bestuurder vertelde dat hij onderweg naar Amsterdam op zoek naar een slaapplaats was. In de auto werd echter het rijbewijs van de kort ervoor gearresteerde Pool gevonden. In de loop van de nacht werden door de politie in de omgeving van de Mondriaanlaan zeven autos met ingeslagen ruiten aangetroffen. Vandaag wordt een nader onderzoek ingesteld. De twee Polen zijn ingesloten.