Schaarste drijft starterssalaris op

07/04/2008 11:10

Hay Group

Het is een gunstige periode voor hoogopgeleide starters. Het vast inkomen van HBO- en WO-starters op de arbeidsmarkt is namelijk in de afgelopen twee jaar met meer dan tien procent gestegen. Het starterssalaris hangt samen met het werkloosheidsniveau, dat nu juist sterk gedaald is. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit de jaarlijkse Hay Group Salaris Update.

Starterssalarissen zijn fors gestegen de afgelopen twee jaar. In 2006 en 2007 steeg het inkomen van hoger opgeleide starters van 28.785 Euro naar 31.710 Euro. Dat komt neer op een gemiddelde jaarlijkse stijging van vijf procent, terwijl de salarissen in 2005 en in 2004 voor beginnende werknemers juist iets waren gedaald. Deze salarisontwikkeling hangt sterk samen met de afnemende werkeloosheid. Volgens recente voorspellingen van het CPB zal de spanning op de arbeidsmarkt alleen maar toenemen, aangezien het werkeloosheidspeil dit jaar op vier procent uitkomt, en daarmee onder de evenwichtswerkeloosheid van vijf procent komt te liggen.

Vissen in een droge vijver
Om de spanning op de arbeidsmarkt te verlichten streeft de overheid er naar de arbeidsparticipatie te verhogen, naar tachtig procent in 2016. In 2006 was die 64,5 procent. Dit betekent dat er 170 duizend mensen per jaar extra aan het werk moeten. "Dit gaat de regering nooit redden als werkgevers in dezelfde vijver blijven vissen," licht Bart Godthelp, Manager Operations bij Hay Group toe. "Bedrijven richten zich nog teveel op jonge, hoogopgeleide autochtone mannen, terwijl het potentieel onder vrouwen, ouderen en allochtonen deels onbenut blijft."

In 2008 zullen de starterssalarissen naar verwachting verder stijgen en zal deze trend volgend jaar doorzetten. Dit geldt overigens niet alleen voor starters. Daarnaast verwacht Hay Group dat met de toenemende vergrijzing het starterssalaris nog meer op scherp wordt gesteld. "Starters kunnen steeds vaker kiezen tussen vergelijkbare werkgevers," aldus Godthelp. "De hoogte van het salaris speelt hierdoor een steeds belangrijkere rol bij het aantrekken van de juiste starters."

Opleidingsniveau Vast Inkomen bij binnenkomst Vast inkomen na 2 jaar in functie

MBO 25.000 Euro 27.130 Euro

HBO/WO 31.710 Euro 36.163 Euro

Tabel: Vast inkomen van starters, peildatum januari 2008
Bron: Hay Group

De Nederlandse economie zal in 2008 en 2009 een afname in groei laten zien. "De werkeloosheid kan hierdoor de komende jaren wel iets toenemen, maar daarmee zal de spanning op de arbeidsmarkt nog niet afnemen," licht Godthelp toe. "Het blijft voorlopig een gunstig moment voor hoogopgeleide starters om de arbeidsmarkt op te komen."

Meest gebruikte schaarstemaatregelen
Driekwart van de werkgevers die meededen aan het onderzoek, geeft aan dat de schaarste over de gehele linie (niet alleen voor starters) verder is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De meest gebruikte maatregelen zijn:
1. Meer tijd en geld investeren in werving (53%)

2. Inhuren van extern personeel (48%)

3. Efficiënter inrichten van interne werkprocessen (44%)
4. Aanbieden van extra opleidingsmogelijkheden (42%)

5. Toekennen van een aanbrengpremie (40%)

6. Hoger indelen in de salarisschaal (37%)

"De opleidingsbudgetten worden steeds hoger en we zien ook een toenemende trend in het inzetten hiervan," aldus Godthelp. "Werknemers geven al langere tijd aan dat ze zich willen blijven ontwikkelen. Gelukkig luisteren werkgevers hier steeds meer naar, en in het bijzonder naar starters. Organisaties die hier niet op inspelen lopen een groot risico de kans om het aantrekken en behouden van starters te missen."

Daarnaast maken de ondernemingen uit het onderzoek steeds vaker een uitzondering op het beloningsbeleid. Dat wordt dan niet over de hele linie gedaan, maar voor een beperkt aantal functies. Godthelp: "Het is verstandig om waar mogelijk lange termijn oplossingen in te zetten voor het behouden of aantrekken van mensen, waar beloning een onderdeel van uitmaakt."

Vooral veel financiële vacatures
Finance & Accounting vacatures worden net als vorig jaar het moeilijkst vervuld: 46 procent van de aan de survey deelnemende bedrijven spreekt van schaarste. Daarnaast is er vooral sprake van personeelsschaarste in ICT (31%) en in engineering (29%) functies. De functies waarvoor schaarste wordt ervaren verandert weinig over de afgelopen jaren.

Collectieve salarisverhoging weer licht gestegen
De gemiddelde collectieve salarisverhoging voor 2008 wordt op 2,4 procent geschat. Dit is een lichte stijging ten opzichte van de 2,1 procent gerealiseerde collectieve verhoging in 2007. Deze werd vorig jaar geschat op 1,8 procent en is dus wel iets hoger uitgevallen dan verwacht. "De collectieve salarisverhoging loopt in de pas met de verwachte toenemende inflatie," licht Godthelp toe.

Over het onderzoek
Hay Group Reward Information Services onderzoekt jaarlijks het Nederlandse beloningsbeleid en de beloningspraktijk van haar klanten. In 2008 namen er 126 bedrijven aan de Hay Group Salaris Update deel. Voor tweederde zijn dit middelgrote en grote bedrijven. De financiële en zakelijke dienstverlening is voor 30 procent vertegenwoordigd in het onderzoek, 38 procent industrie en techniek, de IT-sector met 8 procent, 10 procent transport en logistiek en 14 procent overige markten. De helft van de ondernemingen (49 procent) heeft een omzet van meer dan 125 miljoen.

Reward Information Services van Hay Group onderzoekt onder andere de salarisontwikkelingen en de verwachtingen voor het komende jaar, binnen de verschillende personeelscategorieën. Dit zijn de categorieën: executives, senior management, leidinggevenden / senior professionals, leidinggevenden / junior professionals en administratief/uitvoerend personeel.

Hay Group
Hay Group is een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van strategie, organisatie en Human Resources. Hay Group is meer dan zestig jaar actief in het ontwikkelen van talent en helpt organisaties beter te werken door mensen te motiveren om optimaal te presteren. Met ruim 2000 mensen, werkzaam in 88 kantoren in 47 landen, werkt Hay Group voor ruim 7000 internationale bedrijven en organisaties. Zie ook www.haygroup.nl





http://www.haygroup.nl