Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 7 april

* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN NA OVERVAL SNACKBAR

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zondag twee verdachten gearresteerd na een gewapende overval op een snackbar aan de P.J. Troelstralaan. Rond tien uur kwamen twee personen de snackbar in en bedreigden de eigenaar met een vuurwapen. Ze eisten geld. De eigenaar verzette zich echter waarna de overvallers er zonder buit vandoor gingen. Politiepersoneel stelde direct een grootscheeps onderzoek in en arresteerde, mede dankzij de aanwijzingen van een getuige, twee verdachten op het Wibautplein. Het tweetal, een 15-jarige Rotterdammer en een 17-jarige plaatsgenoot, zijn overgebracht naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak. Getuigen of mensen die anderzins over informatie beschikken en nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg-Noord via 0900-8844. Dit kan ook anoniem 0800-7000. Het aanhouden van verdachten van overvallen heeft de allerhoogste prioriteit. Hiertoe zetten vele politiemensen zich dag en nacht onvermoeibaar in. Inmiddels arresteerde de politie vele tientallen verdachten in de strijd tegen de overvallen.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op de Soetendaalsekade en de Pompenburg. Tussen tien en zeven uur moesten 750 bestuurders een blaastest afleggen waarna 15 mensen werden gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Vier van hen waren beginnend bestuurder. Eén rijbewijs is ingevorderd.


* JONGEN NA POGING DIEFSTAL AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft zondagmiddag een 13-jarige Schiedammer gearresteerd na een poging diefstal. Een getuige meldde rond twee uur dat vier personen probeerden een scooter te stelen vanaf het Stationsplein. Een van hen werd gearresteerd. Naar de drie andere verdachten wordt een nader onderzoek ingesteld. Het stuurslot van de scooter was kapotgemaakt. Alleen het slot door het achterwiel was nog in orde. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA SLAAN ZUSJE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district West heeft zondagmiddag een 29-jarige man uit Heerlen gearresteerd voor huiselijk geweld. De man sloeg zijn 16-jarig zusje in haar gezicht. Dit gebeurde in hun ouderlijk huis aan de Haringpakkerstraat, waar de verdachte ook werd gearresteerd.


* SCHOTEN GELOST
ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag meldde een getuige dat op de Horvathweg een aantal schoten was gelost. De politie stelde direct een onderzoek in en trof naast een aantal hulzen meerdere flessen aan waarop mogelijk schoten waren gelost. Politiemensen troffen geen verdachten danwel gewonden aan. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN NA VECHTPARTIJ

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft zondagavond vijf Rotterdammers (14, 18, 22, 23 en 28 jaar) gearresteerd na een vechtpartij op de Lindtstraat. Rond half negen kreeg een 40-jarige bewoonster onenigheid kreeg met een aantal jongeren. Er ontstond een vechtpartij tussen familieleden van de vrouw en de jongeren. Vijf van hen werden gearresteerd. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MAN IN VERZEKERING GESTELD NA HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft zondagochtend een 32-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 35-jarige vrouw te hebben geslagen in hun woning aan de Sint-Andriesstraat. De verdachte is in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA MISHANDELING
RHOON - Politiemensen van het district Zuid hebben zondagochtend een 42-jarige man uit Rhoon gearresteerd voor mishandeling. Een 46-jarige man uit Barendrecht liep met zijn vrouw en kind van twee jaar op straat toen er een amerikaanse bulldog op het kind afliep. De man duwde de hond met zijn voet weg, waarop de 42-jarige eigenaar van de hond de man meerdere malen sloeg en trapte. De politie arresteerde de verdachte op de Havendam, dankzij de aanwijzingen van een getuige. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGEN NA ONDERZOEK AUTO-INBRAAK

BARENDRECHT - De politie van het district Zuid heeft met de aanhouding van vier minderjarige verdachten een inbraak in een auto opgelost. Vrijdagavond 28 maart rond elf uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto aan het Hazenpad. Het portier was opengebroken en er zouden 4 jongens bij de inbraak betrokken zijn. De politie ging na de melding direct naar het Hazenpad en trof in de auto een 17-jarige jongen uit Barendrecht aan. Hij werd gearresteerd. De recherche stelde een nader onderzoek in en arresteerde in de week daarna de drie andere verdachten, jongens van 15, 16 en 17 uit Barendrecht en Rotterdam. Drie verdachten zijn na opgemaakt proces-verbaal heengezonden en zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden. De vierde verdachte wordt vandaag, maandag 7 april, voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN NA INBRAAK; BRANDWEER HAALT

VERDACHTE EN POLITEMAN VAN DAK AF
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord heeft maandagochtend twee 26-jarige Polen gearresteerd na een inbraak in een pand aan de Pijnackerstraat. Een bewoner had rond twee uur breekgeluiden gehoord en meldde dit bij de politie. Ter plaatse zagen agenten dat de inbrekers een woning waren ingegaan en een gat in een muur hadden gemaakt om een ander pand binnen te gaan. Nadat de agenten geluiden op het dak hoorden, gingen zij het dak op. Hier werden de verdachten aangetroffen. Het tweetal rende via de daken weg waarna een achtervolging ontstond over onder meer schuine daken met dakpannen. Eén van hen kon een woning invluchten en werd daar gearresteerd. De andere verdachte werd op het dak in zijn kraag gevat en verzette zich. De brandweer heeft, vanwege de veiligheid van de politiemensen, de verdachte en een agent met een kraanwagen van het dak afgehaald.


* DIVERSE BERICHTEN VOOR OVERSCHIE
ROTTERDAM-WEST / OVERSCHIE - De politie onderzoekt de toedracht van de inbraak die gebeurde op vrijdagmidag, 4 april. Vrijdagmiddag tussen half drie en half acht is er ingebroken in een woning aan de Delftweg. De onbekende(n) is binnengekomen binnen de deur aan de voorzijde. Er is een dvd-speler meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANHOUDING VERDACHTE VAN BEDREIGING
ROTTERDAM - Maandagmiddag 31 maart rond vier uur kreeg de politie melding van een bedreiging. Mogelijk zou daarbij een mes zijn gebruikt. Een 32-jarige man zat op een bankje in de omgeving van de Abtsweg toen hij werd aangesproken door een man die hem bedreigde. Degene die bedreigd werd, zette het echter op een lopen omdat hij dacht dat de bedreiger mogelijk een mes bij zich had. De politie startte direct een onderzoek in de omgeving en hield de 56-jarige Rotterdamse bedreiger aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* INBRAAK IN AUTO
ROTTERDAM - Tussen zaterdagavond kwart voor elf en zondagochtend kwart over tien is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Zestienhovensekade in Rotterdam. Uit de auto is navigatieapparatuur gestolen.


* MUZIEKSPELER UIT AUTO MEEGENOMEN
ROTTERDAM - Uit een auto die geparkeerd stond aan de Hoogenwaardstraat is tussen zonderdagavond tien uur en half elf ingebroken. Daarbij is ondermeer een radio/cd-speler meegenomen.


* NAVIGATIEAPPARATUUR UIT AUTO MEEGENOMEN

ROTTERDAM - Tussen vrijdagmiddag zes uur en zaterdagochtend twee uur is er ingebroken in een bestelbus die geparkeerd stond aan de Lemkensstraat. De navigatieapparatuur was bevestigd aan het middengedeelte van de het dashbord. De politie onderzoekt de toedracht. De politie adviseert waardevolle spullen uit de auto te halen.


* ONDERZOEK NAAR MISHANDELING
ROTTERDAM - Woensdagmiddag 2 april rond vijf uur kreeg de politie melding dat iemand van zijn scooter zou zijn geslagen door iemand anders. Dit gebeurde op de Mauritssingel. Mogelijk zou de mishandeling te maken hebben met een eerdere onenigheid tussen de twee. De 17-jarige Rotterdamse jongen had verwondingen aan zijn gezicht. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling.


* AANHOUDING VERDACHTE MISHANDELING
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen (5 april) rond kwart over vier kreeg de politie melding van een mishandeling op de Hondsdijkstraat. Diverse getuigen zagen dat een man zijn vrouw meerdere malen in het gezicht sloeg. De gewaarschuwde agenten hebben hierop de agressieve 24-jarige Rotterdammer aangehouden met gepast geweld. Hij is door politiemensen overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De 21-jarige Rotterdamse had verwondingen aan haar wang en haar keel. De verdachte is in verzekering gesteld.


* ONDERZOEK VAN DIEFSTAL KABELS
ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van kabels die op een bedrijfsterrein lagen en gestolen waren (tussen vrijdagmidag 21 maart van half vijf en dinsdagochtend zeven uur). De politie kreeg de melding dat er sprake was van diefstal van kabels. Er waren geen verbrekingen te zien aan het hek. Het gaat om kabels van een gewicht van een paar honderd kilo. De politie onderzoekt de toedracht.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - De politie heeft tussen zaterdagavond half negen en zondagochtend half drie een alcoholcontrole uitgevoerd op de Beekweg en het Kleinpolderweg. Daarbij moesten 250 bestuurders blazen. Daarbij had 1 bestuurder teveel gedronken. Daarnaast was er 1 bestuurder die niet het rijbewijs direct kon tonen. Ook kwamen agenten een bestuurder tegen die nog een openstaande boete had staan van 950 euro.


* ONDERZOEK NAAR DIEFSTAL BROMFIETS
ROTTERDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal van een scooter op de Ameidestraat. De oranje bromfiets is zondagavond (6 april) gestolen vanaf de openbare weg tussen kwart over zes en kwart voor zeven.

Uitgave zondag 6 april

* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST/ROTTERDAM-OOST/KRIMPEN AAN DEN

IJSSEL/VLAARDINGEN/SCHIEDAM - -Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen als gevolg van alcohol te verkleinen hielden politieagenten zaterdagavond en in de aansluitende nacht op diverse locaties in de regio een alcoholcontrole. In totaal zijn 3347 automobilisten gecontroleerd. 42 van hun kregen een proces-verbaal omdat ze onder invloed van alcohol of verdovende middelen reden. Vier rijbewijzen zijn direct ingevorderd. Drie buitenlandse bestuurders betaalden contant, afhankelijk van de hoeveelheid alcohol die zij gedronken hadden, 200, 650 en 840 euro.


* WONING OVERVALLEN; GETUIGENOPROEP
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie onderzoekt een overval op een woning aan de Othello. Rond half elf zaterdagavond werd een 29-jarige vrouw in haar woning door drie vermoedelijke Antilliaanse mannen overvallen. De vrouw was op dat moment alleen thuis met haar twee kinderen. De mannen bedreigden het slachtoffer en namen vermoedelijk geld en een mobiele telefoon mee. Niemand raakte gewond. De slachtoffers werd slachtofferhulp aangeboden. Door de politie wordt zondag een buurtonderzoek gehouden. Mocht u echter getuige zijn geweest of zaterdagavond iets verdachts hebben gezien meldt dit dan direct aan de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* MAN ONWEL
MAASSLUIS - Een 59-jarige inwoner uit Maassluis werd zaterdagmiddag rond kwart voor twee op de Mesdaglaan onwel. De man kreeg een epileptische aanval vermoedelijk als gevolg van een hele lage bloedsuiker.
De man viel bewusteloos op de grond waarbij hij twee fietsen beschadigde. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Schielandziekenhuis. Na behandeling kon de man weer huiswaarts waar hij contact opnam met de benadeelden.
MAASSLUIS - Op de Rozenlaan werd zaterdagavond tussen zeven en negen uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal kregen 14 bestuurders een bekeuring voor ondermeer het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordel, het niet bij zich hebben van het rijbewijs en het negeren van een inhaalverbod.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA VERKEERSONENIGHEID

SCHIEDAM - Twee Rotterdammers van 19 en 20 jaar oud zijn zaterdagmorgen vroeg op de Slaghekstraat aangehouden. Het tweetal reed rond acht uur met hun auto de Stephensonstraat in waar op dat moment een 67-jarige automobiliste hen tegemoet reed. De vrouw was op enige meters na het einde van de straat genaderd. De inzittenden van de andere auto stapten echter direct uit en schreeuwden tegen de vrouw dat ze achteruit moest gaan. Hierbij werd tegen haar auto geschopt. Toen de vrouw dit niet snel genoeg deed. Duwden de verdachten, met hun auto, de auto van het slachtoffer achteruit en vervolgende zij hun weg. Aan de hand van het genoteerde kenteken kon het tweetal snel worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten.


* PREVENTIEF FOUILLEER ACTIE GEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - In de omgeving van de Meent, Binnenrotte en op de Blaak hielden politieagenten zaterdag een prevetief fouilleer actie. In totaal zijn 374 personen gefouilleerd en werden 74 automobilisten gecontroleerd. Voor de Wet Wapens en Munitie zijn 6 personen bekeurd. Zij hadden ondermeer cs-gas, pepperspray, messen en een ijzerenstaaf in hun bezit. Drie automobilisten bleken onder invloed van alcohol en kregen een proces-verbaal. Twee van hun moesten direct hun rijbewijs inleveren.


* DRONKEN JONGEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - Met behulp van camerabeelden werd in de nacht van zaterdag op zondag geconstateerd dat een jongen aan het hekwerk rondom het CS stond te trekken en te schoppen. Politieagenten stelden rond half vijf een onderzoek in en troffen de 16-jarige jongen uit Zwijndrecht aan. Hij bleek dronken, sprak met een dubbele tong en was onvast ter been. Hij werd aangesproken op zijn gedrag. Dit maakte echter geen indruk waarna hij weer tegen het hek ging schoppen. Hierop werd de jongen aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich en schold hij de politieagenten uit. De jongen is ingesloten. Omdat zijn ouders telefonisch niet bereikbaar waren, waarschuwden politieagenten van de regio Zuid-Holland-Zuid de ouders. Zondagmorgen haalde de vader de jongen op. Met beiden is een gesprek geweest en is hulp aangeboden in verband met het alcohol misbruik. De jongen kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en baldadigheid.


* RUZIE EINDIGT MET KLAPPEN
ROTTERDAM-CENTRUM - Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige Ridderkerker aan. De jongen had in een horecagelegenheid aan de Delfsestraat rond drie uur, ruzie gekregen met een 22-jarige inwoner uit Leiden. Deze ruzie eindigde in een kleine vechtpartij waarbij de 22-jarige man getroffen werd in zijn gezicht. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De Ridderkerker is ingesloten. De politie onderzoekt de juiste toedracht.


* DRONKEN MAN RIJDT TEGEN AUTO'S
KRALINGEN-CROOSWIJK - Naar aanleiding van een melding dat een automobilist op de Crooswijkseweg diverse auto's had aangereden stelden politieagenten een onderzoek in. Rond half twaalf troffen zij een 42-jarige Rotterdammer op de Crooswijkseweg aan die probeerde het rechtervoorwiel van zijn auto te verwisselen. Dit lukte niet direct daar de man onder invloed was. Ook was de auto van de Rotterdammer over de gehele linkerzijde beschadigd. Hierop werd hij aangehouden. Hij verzette zich direct en werd vervolgens met gepast geweld afgevoerd naar het politiebureau. Het onderzoek wordt voortgezet.


* AUTOMOBILIST ONDER INVLOED VAN DRUGS AANGEHOUDEN

BARENDRECHT - Surveillerende politieagenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige inwoner uit Eerbeek aan. De man reed rond vier uur tegen de richting in de Kilweg op waarna hij door de agenten tot stoppen werd gedwongen. De man ging er vervolgens vandoor. Na een korte achtervolging werd de verdachte alsnog aangehouden. Hierbij pleegde hij veel verzet en werd door de politieagenten pepperspray gebruikt. Nadat hij was overmeesterd gaf hij aan diverse XTC-pillen, speed en weed te hebben gebruikt. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* JONGETJE LICHT GEWOND NA AANRIJDING
HOOGVLIET - Een 35-jarige automobiliste uit Oostvoorne kon zaterdagavond op de Aveling een 4-jarig ventje uit Poortugaal niet ontwijken toen hij plotseling overstak op de parkeerplaats bij Mac Donalds. Het ventje kwam onder de auto terecht maar raakte gelukkig licht gewond. Hij werd voor controle overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
HOOGVLIET/ROZENBURG - Om de verkeersveiligheid te vergroten en de overlast terug te dringen hielden politieagenten zaterdagmiddag en
-avond een bromfietscontrole. In totaal zijn 20 bromfietsers gecontroleerd en werden 13 bekeuringen uitgereikt. De bekeuringen vielen allemaal in Rozenburg en waren ondermeer voor te hard rijden, onverzekerd rijden, rijden met een gladde band, geen kentekenbewijs bij zich hebben, te hoge constructiesnelheid, kapot remlicht en kapotte vering.


* AANRIJDING MET ONVERZEKERDE AUTO
ABBENBROEK - Een 31-jarige inwoner uit Westknollendam, raakte zaterdagavond rond half acht op de Gemeenlandsedijk Noord de macht over zijn stuur kwijt en reed tegen een 71-jarige automobilist uit Abbenbroek. De Westknollendammer kwam in een bocht met zijn rechter wielen in de berm en raakte vervolgens in de slip. Hij draaide 180 graden en reed tegen de 71-jarige automobilist aan om vervolgens het talud af te rijden en op het fietspad tot stilstand te komen. Beide bestuurders zijn terplaatse door personeel van de GGD behandeld. Politieagenten stelden een onderzoek in en constateerden dat de auto van de man uit Westknollendam niet verzekerd was. De auto is vervolgens in beslag genomen.