Gemeente Deventer

Retourtarief centrumbus naar 1 euro

Vanaf zaterdag 5 april rijdt de centrumbus definitief voor 1 euro van het station naar de Keizerstraat . Dit is het resultaat van overleg tussen de gemeente en Connexxion over de tariefstelling.

Afspraak tussen de gemeente en Connexxion is altijd geweest dat het tarief van 1 euro geldt voor een enkeltje. Daarover is verwarring ontstaan omdat dit niet altijd juist werd toegepast. Naar aanleiding van de discussie die daaruit is voortgevloeid hebben gemeente en Connexxion de zaak nog eens opnieuw tegen het licht gehouden.

Naar aanleiding van de evaluatie en de wensen van de reizigers van de Centrumbus, is besloten dat het tarief van 1 euro gaat gelden voor een retour. Dit is dus een verlaging van het tarief ten opzichte van hetgeen altijd de afspraak is geweest.

De gemeente vindt de centrumbus belangrijk voor de bereikbaarheid van de binnenstad voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. De gewone stadsbus heeft geen halte midden in het centrum, de binnenstad wordt door de centrumbus bereikt.

Wethouder Berkelder zegt hierover: `De ontstane onduidelijkheid is zeer vervelend. Afgelopen week heb ik overleg gevoerd met Connexxion en ik ben blij te kunnen melden dat vanaf morgen het tarief van 1 euro ingevoerd kan worden

Publicatiedatum: 7-4-2008
stadsbus

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 7 april 2008