Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 07-04-2008

Drugs

BUNNIK Aan het begin van de nacht van zondag 6 op maandag 7 april werden twee verdachten bij een horecagelegenheid aangehouden.

Rond 00.15 uur controleerden medewerkers van een horecagelegenheid aan de Schoudermantel een bezoeker, een 20-jarige man uit Woerden. Zij troffen bij hem meer dan 15 ponypacks (kleine zakjes) met vermoedelijke drugs aan. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd aangehouden. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte was samen met een andere man gekomen. Ook deze verdachte, een 27-jarige man uit Tilburg, werd aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Vuurwapen

ZEIST Drie verdachten werden op zondagmiddag 6 april aangehouden voor de Wet wapens en munitie.

Rond 15.40 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens over de Boulevard in de richting van de Lindenlaan liepen. Eén van de jongens zou een vuurwapen in zijn hand hebben en had een bivakmuts op.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en de verdachten werden op de Burgemeester van Tuylllaan aangetroffen. Bij één van hen, een 13-jarige jongen uit Zeist, werd een nepvuurwapen en een bivakmuts aangetroffen. Daarop werden hij en de twee anderen, jongens van 13 en 14 jaar en eveneens afkomstig uit Zeist, aangehouden. Het op een echt lijkende nepvuurwapen en de bivakmuts werden in beslag genomen. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.