Persberichten Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht, 07-04-2008

Mishandeling

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 51-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg werd op zaterdag 5 april mishandeld, nadat hij zich met een ruzie had bemoeid.

Rond 23.30 uur zag de Bunschoter dat een jongen en een meisje ruzie met elkaar hadden. Hij zag dat het meisje huilde en dat de jongen haar beetpakte. Vervolgens gaf hij haar een harde zet. De getuige liep naar het meisje toe, terwijl de jongen wegliep. Terwijl de getuige met het meisje sprak, kwam de jongen terug. Er ontstond een woordenwisseling tussen de getuige en de jongen, waarbij de jongen zich erg kwaad maakte. Volgens de getuige verkeerde hij zwaar onder de invloed van alcohol. Omdat de ruzie was gesust, liep de getuige weg.

De jongen liep achter hem aan en er ontstond weer een woordenwisseling, waarna een vechtpartij tussen de jongen en de getuige ontstond. De getuige kwam daarbij ten val. Hij liep door de mishandeling een bloedneus en letsel in zijn gezicht op. De verdachte ging er vervolgens vandoor.

Het slachtoffer deed op zondagochtend aangifte van mishandeling. De verdachte, een 24-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, werd op zondagmiddag in zijn woning aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Graffiti

SOEST Op zondagmiddag 6 april werden twee jongens aangehouden voor het aanbrengen van graffiti.

Rond 17.35 uur kreeg de politie de melding dat er op het station Soest graffitispuiters aan de gang waren. Zij zouden daarbij fotos van hun eigen werk hebben gemaakt.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met een getuige. Zij meldde dat de twee verdachten waren weggelopen langs het spoor en zij gaf een signalement van hen. Het tweetal, jongens van 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Soest, werd op de Middelwijkstraat aangehouden. Zij hadden een spuitbus en een watervaste viltstift bij zich. Die werden in beslag genomen. Bij het station in Soest hadden zij een zogenaamde tag op een stationsbord geplaatst.

Het tweetal had inderdaad fotos van de graffiti gemaakt, maar niet alleen van die op station Soest: het tweetal had op een achttal locaties fotos van graffiti gemaakt. Bij hun verhoor gaven de verdachten toe op meerdere plaatsen in Soest en Amersfoort graffiti te hebben aangebracht. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.