Politie Drenthe

Maandag

Hoogeveen, 07-04-2008

Geen voorrang

HOOGEVEEN Bij een verkeersongeval op de kruising van de Bentinckslaan met de Julianastraat en de K. de Raadstraat in Hoogeveen raakten zondagmiddag twee personen gewond. Een 16 jr. bromfietster uit Elim verleende geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto bestuurd door een 23 jr. vrouw uit Dalen. Een botsing volgde waarbij de bromfietsbestuurster en haar 15 jr. passagiere uit Hoogeveen gewond raakten. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Het 15 jr. meisje kon na onderzoek naar huis. Het andere meisje is opgenomen. (08-125394)

Auto tegen boom bestuurder had gedronken

LINDE Op de Linderweg in Linde botste zondagavond een 43 jr. man uit Kerkenveld met zijn bestelauto tegen een boom. Hij raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Omdat de bestuurder gedronken had nam een arts op verzoek van de politie bloed af bij de man. Dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Afgaande op de aangetroffen sporen is de man met zijn auto in de gezien zijn rijrichting rechterberm beland en daarna tegen de boom gebotst. (08-125425)

Auto over de kop

WACHTUM Op de A-37 bij Wachtum vloog in de nacht van zondag op maandag een 39 jr. man uit Hoogeveen met een auto over de kop. De man raakte daarbij gewond. Brandweer en ambulancemedewerkers haalden de man uit de auto waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis van Hoogeveen. Volgens de man had hij tijdens het rijden een black out gehad en was toen met de auto in de middenberm beland. Daar verloor hij de macht over het stuur waarna de auto over de kop vloog. Hij zat er alleen in. (08-125436)

Teveel gedronken

BEILEN Op de Lijsterlaan in Beilen hield de politie zondagavond een 50 jr. inwoner van die plaats aan. De man reed in een auto en had gedronken. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholgehalte aan van ongeveer 1 promille. Met een rijverbod van vier uur is de man na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-125415)

Siervelgen gestolen

BORGER Tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen hebben onbekenden op een parkeerplaats aan De Drift in Borger vier lichtmetalen velgen gestolen. Deze haalden ze onder de auto van een inwoner van Bunschoten Spakenburg vandaan. Om dit te kunnen doen is de auto op stenen gezet. De eigenaar deed aangifte. (08-125323)

Inbrekers hebben het voorzien op parfum

NIEUW AMSTERDAM De politie onderzoekt een inbraak in de drogisterij aan de Vaart ZZ in Nieuw Amsterdam waarbij in de nacht van zondag op maandag een nog onbekende hoeveelheid parfums zijn gestolen. Kort na 03.00 uur ging het alarm in de winkel af. De toegangsdeur was geforceerd. Een omwonende zag nog net drie personen weglopen. (08-125439)

Conductrice mishandeld politie zoekt getuigen

ASSEN De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die zondagmiddag rond 17.20 uur hebben gezien dat een conductrice van de NS is mishandeld. Dit gebeurde op het station in Assen. De verdachte, een 39 jr. inwoner van Leeuwarden, is direct aangehouden. De man stapte in Assen uit de trein en wilde op het niet-rokergedeelte een sigaret opsteken. De conductrice zag dit en sprak hem daar op aan. Hierop ontstond een schermutseling waarbij de man de conductrice schopte. Een aantal omstanders kwam toen tussenbeide. De conductrice deed aangifte. De verdachte wenste op het politiebureau geen verklaring af te leggen. Hij is in de loop van de avond in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt deze zaak verder en wil graag in contact komen met de mensen die tussenbeide zijn gekomen en met getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (08-125374)

Man aangehouden na bedreiging

EMMEN In de Jules Verneweg in Emmen hielden omstanders zondagavond een 43 jr. man uit die plaats aan die zijn ex-vrouw bedreigde met een houten paal. Toen de man de vrouw dreigde te slaan grepen de omstanders in en pakten de man vast. Ze hielden hem onder controle tot de politie arriveerde. De man is overgebracht naar een politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt verder afgehandeld conform het protocol Huiselijk geweld. 908-125386)

Brand in leegstaand gebouw

ZWARTEMEER Het leegstaande voormalig Groene Kruisgebouw aan De Blokken in Zwartemeer vloog zondagavond door nog onbekende oorzaak in brand. De brandweer had enkele uren nodig om de brand onder controle te krijgen. De politie houdt rekening met brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (08-125401)

Politie zoekt getuigen aanrijding

ASSEN De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die afgelopen donderdag 3 april getuige zijn geweest van een aanrijding op de kruising van Het Kanaal met de Jan Fabriciusstraat in Assen. Op deze kruising wordt het verkeer geregeld met behulp van verkeerslichten. Tegen 13.30 uur botsten hier twee autos op elkaar. Een 39 jr. vrouw uit Assen reed vanaf Het Kanaal de kruising op. Een 47 jr. vrouw uit Smilde had met haar auto stil gestaan voor de verkeerslichten op de Jan Fabriciusstraat. Toen zij optrok om links af te slaan kwam zij in botsing met de auto van de vrouw uit Assen. Omdat de verklaringen van beide betrokkenen uiteenlopen over de toedracht hoopt de politie dat getuigen meer duidelijkheid kunnen brengen. Men kan bellen met 0900-8844. (08-124602)

Inbreker aangehouden

GASSELTERNIJVEEN/VLEDDERVEEN - In Gasselternijveen is zondagmorgen een 40 jr. inwoner van die plaats aangehouden. De man was kort ervoor nagenoeg op heterdaad betrapt bij een diefstal in Vledderveen. De man zou daar samen met een nog onbekende tweede persoon bij een woning een kettingzaag hebben weggenomen. De man uit Gasselternijveen werd kort na zeven uur s ochtends door de bewoonster van een woning in Vledderveen betrapt toen hij vanuit een schuur een fiets wilde wegpakken. Hij ging er vervolgens in een auto vandoor. De politie wist dankzij het kenteken van de auto achter het adres van de verdachte te komen. Hij is zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau in de regio Groningen.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.