Politie Zeeland


Z-678-2008 Auto tegen een boom, Hoek
Op de Fazantenlaan is zondagavond rond 23.00 uur een 20-jarige automobiliste uit de gemeente Terneuzen tegen een boom gereden.
In een bocht verloor ze de macht over het stuur waarna ze in de rechterberm belandde en tegen een boom botste. De rechterzijkant van haar auto liep hierbij flinke schade op evenals twee lekke banden. De 20-jarige bestuurster kwam met de schrik vrij.

O-679-2008 Woninginbraak, Oosterland
In een woning aan de Molenweg is zondag ingebroken tijdens afwezigheid van de bewoners.
Deze verlieten omstreeks 13.30 uur hun woning. Bij thuiskomst 's avonds rond 22.00 uur ontdekten ze dat er was ingebroken. De buit bestond uit een kluis met daarin persoonlijke spullen en sieraden. Schadebedrag is niet bekend.

Z-680-2008 Rijbewijs ingevorderd, Oostburg
De politie heeft vannacht het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit Oostburg.
Omstreeks 00.45 uur kreeg hij op de Noordwal een stopteken. Omdat zijn adem naar alcohol rook, werd op straat een ademtest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Hieruit bleek dat hij ruim 4,2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

O-681-2008 Inbreker betrapt in woning, Sint Maartensdijk
In een woning aan de Keethil is maandag rond 03.00 uur een inbreker op heterdaad betrapt door de bewoner.
De bewoner werd wakker van een geluid in zijn huis en had het idee dat er mogelijk werd ingebroken. Toen hij poolshoogte ging nemen, hoorde hij dat er iemand uit zijn woning vluchtte. Bleek een klein geldbedrag en een mobiele telefoon te zijn weggenomen.