Gemeente Werkendam
BR>

betreft: whoZnext starttraining

plaats: Merwestraat 3a, Werkendam

datum/tijd: zaterdag 5 april 2008, van 11.00u. tot 14.00 u.

Werkendam, 04 april 2008

05 april whoZnext starttraining

In het kader van het BOS-project "Vrijblijven(d) Sporten" vindt er op zaterdag 5 april een whoZnext starttraining plaats voor acht jeugdleden van Basketball Club Virtus, onder leiding van bestuurslid Yolanda ter Horst.

Tijdens de starttraining krijgt het jeugdige whoZnextteam handvatten aangereikt waardoor zij in de toekomst zinvolle en uitdagende activiteiten zelf op kunnen zetten. De starttraining wordt verzorgd door Rens Coenraad, BOS-coördinator "Vrijblijven(d) Sporten".

Sportaanbod jeugdgericht

Het project whoZnext houdt in dat jongeren sport- en beweegactiviteiten bedenken, promoten en organiseren. Dat kan zoals in dit geval binnen de sportvereniging, maar ook in de buurt of op school. Door hen actief te betrekken bij de organisatie worden ze geënthousiasmeerd voor het vrijwilligerswerk van sportverenigingen. Als jongeren zelf meer invloed hebben op het sportaanbod, wordt het aanbod veel meer op de jeugd gericht.

whoZnext gesteund door gemeente

Omdat het project whoZnext onderdeel uitmaakt van het BOS-project "Vrijblijven(d) Sporten" zorgt de gemeente Werkendam voor een startkapitaal van EUR 450,-. Met dit bedrag, wat door het whoZnextteam zelf kan worden aangevuld, moeten binnen drie jaar zes activiteiten worden georganiseerd. Deze invulling van deze activiteiten bepaald het whoZnextteam zelf. Zo kunnen zij een toernooi opzetten, een kampdag organiseren of een basketballclinic verzorgen en nog veel meer.