Luc Stevens hoogleraar bij Open Universiteit

07/04/2008 11:56

Open Universiteit Nederland

Prof. dr. Luc Stevens is benoemd tot hoogleraar bij het Ruud de Moor Centrum, het expertisecentrum van de Open Universiteit Nederland voor professionalisering van onderwijsgevenden. Zijn aanstelling loopt tot 31 december 2010. De leerstoel van Stevens aan het Ruud de Moor Centrum richt zich op Professionaliseren van werkplekleren van docenten met de nadruk op het versterken van pedagogische competenties.

Luc Stevens (1941) staat bekend om zijn bijdragen over en onderzoek naar adaptief onderwijs. Hij studeerde in de jaren zestig pedagogiek en was sinds 1981 verbonden aan Universiteit van Utrecht als hoogleraar orthopedagogiek. Stevens deed onderzoek waarbij hij leerlingen bevroeg op hun beleving van de school. Na zijn emeritaat richtte hij in 2003 het Nederlands instituut voor onderwijs en opvoedingszaken (NIVOZ) op. Deze denktank voor het onderwijs buigt zich over de vraag hoe het Nederlandse onderwijs beter kan en ondersteunt scholen die hun onderwijs op een andere manier willen gaan invullen. Stevens is verder intensief betrokken geweest bij voorbereiding en vormgeving van overheidsbeleid ten dienste van kinderen met leer- en gedragsproblemen (Weer Samen Naar School).

Het Ruud de Moor Centrum (RdMC) van de Open Universiteit ontwikkelt en verspreidt producten en diensten om scholen en lerarenopleidingen te ondersteunen bij het opleiden en begeleiden van leraren. Als tweedelijnsinstelling levert het RdMC hiermee een bijdrage aan het werkplekleren en het flexibiliseren van opleiding en nascholing. In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkt de Open Universiteit aan de professionalisering van onderwijsgevenden. De Open Universiteit heeft in de loop der jaren een grote expertise opgebouwd in het tijds- en plaatsonafhankelijk studeren.





http://www.ou.nl