Politie Zuid-Holland-Zuid

07/04

Dordrecht, 07-04-2008

HERRIE
GORINCHEM Motoragenten zagen en hoorden op zondagmiddag 6 april 2008 omstreeks 16.20 uur op de Banneweg drie personenautos achter elkaar rijden. Het viel op dat de autos veel geluid produceerden. De drie bestuurders, een 24-jarige man uit Bergen op Zoom, een 21-jarige man uit Gorinchem en een 23-jarige man uit Breukelen, moesten naar het politiebureau rijden om het geluid te meten. Bleek dat de na de metingen het geluid met respectievelijk 17, 19 en 7 decibel werd overschreden. De kentekenbewijzen van de drie autos werden ingevorderd. De bestuurders kregen allen een bekeuring. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen. Binnen vier weken moeten de mannen hun auto voor herkeuring aanbieden bij de politie.

VERKEERSRUZIE
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 35-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op zondagmiddag 6 april 2008 omstreeks 17.15 uur in de Jan Steenstraat. De 35-jarige verdachte kwam met zijn auto een andere auto tegen. De bestuurder daarvan een 61-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam kon niet terug rijden. Nadat ze enige minuten tegenover elkaar hadden gestaan stapte de 35-jarige man uit en sloeg met zijn hand tegen de voorruit en de portierruit. Daardoor ontstond er een ster in de voorruit en kon het portierraam niet meer dicht. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJLES
PAPENDRECHT Een 59-jarige man uit Papendrecht is bekeurd nadat hij rijles gaf aan zijn 13-jarige dochter. Dit gebeurde op zondagmiddag 6 april 2008 omstreeks 17.45 uur op een parkeerterrein aan de Westkil. De man liet zijn dochter in zijn personenauto rijden. Hij verklaarde zijn kinderen altijd alles zelf te leren. Hij vond het raar dat hij een bekeuring kreeg want hij dacht er wel met een waarschuwing vanaf te kunnen komen.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT Een 49-jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Dit gebeurde op zondagavond 6 april 2008 omstreeks 18.30 uur in een woning in de Fazantenstraat. De man greep na een ruzie over een hoge telefoonrekening zijn 20-jarige zoon bij zijn keel. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Twee mannen van 26 en 40 jaar uit Schiedam zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagochtend 7 april 2008 omstreeks 01.45 uur op de Ketelweg. De auto waarin het tweetal reed werd voor een routinecontrole aan de kant gezet. De 26-jarige bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dit was ongeldig verklaard. In de auto troffen de agenten een verboden mes en inbrekerswerktuigen aan. Daarop werden beide mannen aangehouden en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.