Politie Zuid-Holland-Zuid

07/04 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 07-04-2008

BEDREIGING
DORDRECHT Een 48-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging en belediging. Dit gebeurde op zondagavond 6 april 2008 omstreeks 18.45 uur. Politieagenten kregen een melding om te gaan naar een café aan de Grote Spuistraat. De man was dronken en wilde het café niet verlaten. Na enig aandringen van de agenten ging hij naar buiten. Daar werd hij gefouilleerd omdat hij mogelijk in het bezit was van een mes. Agenten troffen een knipmes aan. Hij werd agressief en bedreigde en beledigde de agenten meerdere keren. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT Een 32-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op zondagavond 6 april 2008 omstreeks 20.15 uur in de Roerdompstraat. De man schopte een ruit van de toegangsdeur van een flat in, liep vervolgens naar boven en trapte nog een aantal keren tegen een deur van een woning. Hij deed dit omdat hij door de bewoner niet binnen gelaten werd. Daarop liep hij weg en werd even later aangehouden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT Op maandagochtend 7 april 2008 omstreeks 0515 uur raakte op de Heimerstein een personenauto in brand. Buurtbewoners hadden een tuinslang uitgerold om de brand te blussen. Dit lukte niet want de voorzijde van de auto brandde flink. De brandweer bluste de brand en kon niet voorkomen dat de voorzijde van de auto geheel uitbrandde. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De Unit Forensische Opsporing doet onderzoek naar de oorzaak.