Persberichten Heuvelrug, 11.35 uur

Utrecht, 07-04-2008

Alcoholcontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE/COTHEN De politie heeft in de nacht van zondag 6 op maandag 7 april van 00.00 uur tot 03.00 uur op alcohol gecontroleerd.

Er werd gecontroleerd op de Provinciale weg N229 in Wijk bij Duurstede en de Langbroekerweg in Cothen. Veertien automobilisten moesten blazen, geen van hen had te veel gedronken.

Drugs

VEENENDAAL In een auto werden in de nacht van zondag 6 op maandag 7 april drugs aangetroffen. Beide inzittenden werden aangehouden.

Rond 01.05 uur controleerden agenten een auto op De Monding. In de auto zaten twee jongemannen van 19 en 22 jaar en afkomstig uit Vlaardingen en Schiedam. In de auto troffen agenten meerdere wikkels met vermoedelijk harddrugs en een weegschaaltje voor drugs aan. Die werden in beslag genomen en de verdachten werden aangehouden. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Onder invloed uit de bocht

VEENENDAAL Een 22-jarige automobilist uit Nijkerk raakte in de nacht van zondag 6 op maandag 7 april van de weg. Hij had te veel gedronken.

Rond 03.15 uur reed de Nijkerker met zijn auto over de Duivenwal in de richting van de Weverij. In de bocht raakte hij in een slip, kwam in de berm terecht en botste tegen een lantaarnpaal. Hij kwam net voor het viaduct tot stilstand. Hoewel de auto zware schade opliep, bleven alle vijf inzittenden ongedeerd.

De politie kwam ter plaatse. Omdat aanvankelijk niet duidelijk was wie er achter het stuur had gezeten en alle betrokkenen kennelijk onder invloed van alcohol verkeerden, werden naast de Nijkerker ook drie andere verdachten aangehouden: twee mannen van 23 en een man van 29 jaar, allen uit Veenendaal.

Uit onderzoek bleek dat de Nijkerker de auto had bestuurd. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 435 ug/l, bijna vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.