Dienstenbond CNV

Nieuws

7 april 2008

Periodiek overleg Rabobank

Tijdens het periodiek overleg met Rabobank is er gesproken over de evc-procedure, arbeidsduur en werktijden, beloningsdifferentiatie, arbocatalogus en Rabobank 2010. Graag vernemen wij uw ervaringen. CNV Dienstenbond luistert naar de leden.

Tijdens de CAO-onderhandelingen bleek dat leden van CNV Dienstenbond het heel belangrijk vonden dat vaardigheden erkend worden. Middels een bepaalde procedure (de zg. evc-procedure, evc staat voor elders verworven competenties) kunnen medewerkers dan een korte opleiding volgen zodat zij een diploma krijgen. Die wens is door de Rabobank gehonoreerd. Inmiddels hebben 400 medewerkers zich gemeld voor zo'n verkorte opleiding. Dat is een groot succes. Het bewijs dat luisteren naar onze leden werkt.

Binnenkort zal er door Rabobank een vragenlijst worden rondgestuurd aan enkele medewerkers en leidinggevenden waarin wordt gevraagd naar de ervaringen over werktijden. Daarin wordt ook gevraagd in hoeverre de privé-situatie van invloed is op de werktijden. Indien u gevraagd wordt zo'n vragenlijst in te vullen, dan horen wij graag van u wat u van die vragenlijst vindt.

Ook wordt er een ronde rondetafelgesprekken georganiseerd over de manieren waarop medewerkers nu en in de toekomst beloond worden. Doel hiervan is te bezien of het wenselijk of noodzakelijk is om medewerkers op verschillende manieren te belonen. Indien u gevraagd wordt aan zo'n rondetafelgesprek deel te nemen vernemen wij graag van u wat u van dat gesprek vond.

Arbeidsomstandigheden zijn belangrijk. Daarom heeft de regering ook aan bedrijven en sectoren verplicht gesteld om een arbocatalogus te maken. In zo'n catalogus komen instrumenten te staan waardoor de arbeidsomstandigheden verbeterd worden. Bijvoorbeeld een anti-RSI toetsenbord. Graag vernemen wij van u wat u nodig heeft om uw arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Inmiddels zijn er zo'n 15 Rabobanken officieel aan de slag met Rabo 2010. Andere Rabobanken zijn alvast aan het voorsorteren. Omdat iedere bank zelf kan bepalen hoe Rabo 2010 ingevuld wordt is het voor CNV Dienstenbond onmogelijk om te weten wat er overal bij iedere bank gebeurt. Daarom verzoeken wij u om ons te laten weten wat uw ervaringen zijn met Rabo 2010.

Kortom: U bent aan zet. Wij horen graag van u:

* wat u vindt van de vragenlijst over werktijden (NB niet iedereen krijgt die lijst)

* wat u vindt van de rondetafelgesprekken over beloning, als u daarvoor bent uitgenodigd;

* wat is nodig om uw arbeidsomstandigheden te verbeteren;
* wat zijn uw ervaringen met Rabo 2010.

U kunt uw bevindingen mailen naar uw onderhandelaar Ike Wiersinga. Zij zal uw bevindingen geanonimiseerd met Rabobank bespreken. Ook voor overige vragen en opmerkingen kunt u bij haar terecht.

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Dan wordt dat hoog tijd. Wij willen immers graag naar onze leden luisteren. Misschien kunt u uw collega overtuigen. Wij rekenen op u!

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!

In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lid actie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau verkrijgen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar onze website.

Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!