Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


07 apr 2008

7e prijsvraag M&ICT van start

De 7e prijsvraag Maatschappelijke Sectoren & ICT (M&ICT) is gestart. Deelnemers kunnen met hun inzending maximaal EUR 1,2 miljoen ontvangen als tegemoetkoming bij de verdere opschaling van een succesvolle ICT-toepassing voor de sectoren mobiliteit, onderwijs, veiligheid of zorg. In totaal is er EUR 7 miljoen voor deze prijsvraag beschikbaar.

Het thema voor de sector Veiligheid is 'ICT voor een betere Veiligheid'. In onze open maatschappij zijn veiligheid, zekerheid en betrouwbaarheid van steeds grotere betekenis. Tegelijkertijd staan deze waarden toenemend onder druk. ICT biedt hierbij kansen. Er zijn binnen de sector veiligheid veel bewezen ICT-toepassingen die bijdragen aan het verminderen van onveiligheid en die leiden tot een betere preventie, criminaliteitsbestrijding en crisisbeheersing.

Opschaling van deze toepassingen komt echter vaak moeizaam tot stand. Deze prijsvraag vraagt daarom om voorstellen op het terrein van politie, brandweer, geneeskundige hulpdiensten en gemeentelijke veiligheidstaken die daar wél in slagen.

De inzendingen moeten uiterlijk 27 augustus 2008 zijn aangemeld. Op 22 april is er een informatiebijeenkomst in Utrecht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.m-ict.nl.