Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zeddam - Automobilist moet rijbewijs inleveren            |
Een 40-jarige automobilist uit 's-Heerenberg moest zondag 6 april zijn rijbewijs inleveren, nadat bleek dat hij teveel gedronken had.

Een agent, onderweg in zijn privé-auto, zag de man rond 16.30 uur slingerend over de Terborgseweg in Zeddam rijden. Hij schakelde direct zijn geüniformeerde collega's in. Bij een rotonde verloor de automobilist de controle over het stuur en botste tegen de verhoogde middengeleider. Hierbij werden medeweggebruikers net niet geraakt. Bij de volgende rotonde moest de man stoppen en kon de agent de man aanspreken en de autosleutels afnemen. De man bleek onder invloed van alcohol en werd door de inmiddels gearriveerde collega's overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 2,6 prom. waarop direct het rijbewijs werd ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 15 uur de politie maakt proces verbaal op.

|     |Doetinchem - Rijden onder invloed alcohol                 |
Een 58-jarige motorrijder uit Doetinchem bleek zondag 6 april bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De man kreeg een boete.

De motorrijder werd rond 23.40 uur gecontroleerd op de Europalaan. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,7 prom. en kreeg een boete en een rijverbod.

Een 27-jarige automobiliste uit Doetinchem blies in de nacht van zondag op maandag 7 april rond 01.30 uur op de Oude Rozengaardseweg 0,9 prom. Zij kreeg een rijverbod van enkele uren en een boete.

|     |Wehl - Vernielingen en inbraak                            |
In Wehl werden in de nacht van zaterdag op zondag 6 april meerdere auto's vernield, een muurtje omver getrokken en ingebroken in een sportschool aan de Stationsstraat. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen.

Van de auto's, geparkeerd aan de Van Barneveldlaan werden autobanden lek gestoken en één auto had krassen over de linkerzijde van de auto. Vier auto eigenaren hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Aan de Beekseweg werd een muurtje omver getrokken. In de sportschool aan de Stationsstraat werd ingebroken. Uit de niet afgesloten hal van de sportschool werd de snoepautomaat leeggehaald en een onbekende hoeveelheid snoepgoed weggenomen. Verder mist men twee beveiligingscamera's. De politie is een onderzoek gestart. Getuigen worden verzocht te bellen naar 0900 8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --