Gemeente Epe


Minder Regels: één aanvraag nodig voor één evenementenvergunning


Voor het project Minder Regels is een nieuw resultaat geboekt. Voor een aanvraag van een evenementenvergunning is een nieuw formulier opgesteld. Met dit formulier kan iedereen eenvoudig een vergunning aanvragen. Hierdoor is het niet meer nodig om verschillende vergunningen aan te vragen. Het project Minder Regels werkt vanuit de gedachte dat regels helder, duidelijk en handhaafbaar moeten zijn. Daarnaast moeten regels niet tot onnodige administratieve rompslomp leiden.

Éen evenementenvergunning
Voorheen werd voor een evenement per onderdeel een vergunning afgegeven, zoals de evenementenvergunning, gebruik gemeenteterrein, optocht, rommelmarkt, enzovoort. Nu zijn voor alle evenementen, die uit verschillende onderdelen bestaan, deze vergunningen samengevoegd tot één evenementenvergunning. Hiervoor is een nieuw aanvraagformulier ontwikkeld. Dus één aanvraag en één keer leges. De enige bijkomende vergunningen zijn nu nog de reclamevergunning, vergunning zwak alcoholische dranken en de vergunning voor ontheffing geluid. Voor meer informatie over de evenementenvergunning kunt u terecht op www.epe.nl > Digitaal Loket.

Oproep ideeën
Alle praktijkvoorbeelden van onze inwoners en ondernemers zijn welkom. Op die manier kan de gemeente ervoor zorgen dat de dienstverlening helder en zonder onnodige administratieve romplomp plaats vindt. Inwoners en ondernemers kunnen hun reactie melden:
1) per mail via minderregels@epe.nl;

2) per post Gemeente Epe
t.a.v. Minder Regels
Postbus 600
8160 AP Epe;

3) of met het formulier dat bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis op de eerste verdieping te vinden is. Dit formulier kan men in de ideeënbus, die hier ook te vinden is, doen.