Gemeente Schouwen-Duiveland


echtpaar Lievense uit Brouwershaven

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Lievense uit Brouwershaven

Publicatiedatum: 07 april 2008
Datum laatst gewijzigd: 07 april 2008


- PERSBERICHT -

Datum

31 maart 2008

De heer A. A. Lievense (61) en mevrouw J. Lievense- van Beveren (59) zijn op zaterdag 5 april in het Tonnenmagazijn, voorafgaand aan de jaarlijkse toneelavond van de Algemene Sportvereniging Brouwershaven, door burgemeester J.J.P.M. Asselbergs benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Reden hiertoe is hun jarenlange inzet voor de sportvereniging ASV.

Adrie Lievense is vanaf 1982 kantinevrijwilliger en vanaf 1988 bestuurslid bij ASV Brouwershaven. Tevens is hij medeorganisator van jeugdevenementen. Daarnaast verricht betrokkene PR-activiteiten voor de club en zette hij zich in voor de Roparun. Bovendien is de heer Lievense al 40 jaar lid van de toneelgroep, die onderdeel is van de sportvereniging. Onder ingewijden wordt de beoogd decorandus 'mister ASV' genoemd.

Momenteel zet de heer Lievense zich in om in zijn woonplaats een zogenoemd 'praetuusje' voor ouderen gerealiseerd te krijgen.

Jannie Lievense-van Beveren is eveneens betrokken bij het organiseren van evenementen voor de ASV en actief geweest bij het toneel van de vereniging. De sportkantine is 'haar tweede huis'. Zij draait bardiensten, maakt schoon, en regelt de in- en verkoop. Ook wast ze de sportkleding van de leden. Mevrouw Lievense is bovendien al jaren collectant voor de kankerbestrijding.

Afbeelding 1