KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

7-4-2008

Prachtige finale van Goofies winterzeilseizoen 2007-2008

Voor zeilers in de verschillende klassen was het in de wedstrijd van vandaag nog echt knokken om de winnende plaatsen. Theoretisch hadden in elke klassen nog meerdere zeilers kans op één van de ereplaatsen als er vandaag gewonnen zou worden. De kanshebbers gingen dan ook scherp maar juist van start. Een kwestie van meters en soms zelfs centimeters tussen een wereldstart en een straf voor een te vroege start.

Een sterke wind uit de goede richting maakte dat er een perfecte baan kon worden uitgezet met zowel mooie (tegenwindse) kruisrakken als voordewindse spinakker koersen. Bootsnelheid en tactiek bepaalden dan ook de uitslag. Ook wat betreft het weer viel er niet te klagen. Na een eerste buitje bleef het verder droog en echt vervelend koud werd het pas na de binnenkomst van de boten.

In het seizoen 2007-2008 hebben in totaal 133 boten met hun schipper en bemanning aan één of meer van de Goofies zeilraces meegedaan. Gedurende het hele winterseizoen hebben de zeilers geweldig geluk gehad met het weer: ook in de stormachtigste weekends viel er elke keer weer net een gaatje waarin er met goede wind kon worden gezeild.

Bij de huldiging werden de overall winnaars door de drie (nep-)goofen letterlijk in hun prijs, de overall, gehesen.

De volgende Goofies wedstrijden worden gehouden op 4 oktober 2008 voor het winter seizoen 2008-2009

Uitslagen Goofies maart 2008

Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Ralph Berkmans uit Antwerpen met de Argenta, vóór Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de
Stortemelk en John den Engslaman uit Almere met de Change of Course, die derde werd.

Bij de ORC-CLUB 2 boten was de eerste plaats voor het clubracer team uit Antwerpen met de SLAINTE vóór Johan Bol uit Goes met de A BOEN. Kees de Ridder uit Kats werd derde met de ALDEBARAN V.

Bij de ORC-CLUB 3-5 boten won Niek Spiljard uit Middelburg met zijn boot de VANILLA (X-332). Hans de Jager uit Wolphaartsdijk werd tweed met de CHASSEUR ( First 31.7) en Henk van Zweden met de BEAU BATEAU (First 300 spirit) werd derde .

Einduitslag Goofies 2007-2008

ORC 1

1e ARGENTA met schipper Ralph Berkmans uit Antwerpen (B) (Goud voor de zilver)

2e STORTEMELK met schipper Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam
3e CHECKMATE met schipper Peter de Ridder uit Gorkum

ORC 2

1e A BOEN met schipper Johan Bol uit Goes

2e SLAINTE met schipper Eddy Lekens en het clubracer team uit Antwepen (B).

3e SWITCH met schipper Kees Meijer uit Waalre

ORC 3-5

1e VANILLA van schipper Niek Spiljard uit Middelburg

2e BEAU BATEAU van schipper Henk van Zweden uit Middelburg
3e CHASSEUR met schipper Hans de Jager uit Wolphaartsdijk