Gemeente Assen


Assen nog in de race voor Special Olympics 2010

7 april 2008

Na een eerste selectie is Assen overgebleven als een van de drie kandidaten voor het organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen in 2010. Een delegatie van Special Olympics Nederland brengt op 24 april een bezoek aan Assen. Zij krijgt dan een rondleiding langs de sport- en overnachtingaccommodaties voor de sporters en begeleiders.

Assen neemt het in de tweede ronde op tegen de gemeente Alkmaar en elf samenwerkende gemeenten in Noord-Limburg. Tijdens de Nationale Spelen in Amsterdam in juni van dit jaar maakt Special Olympics Nederland bekend wie het evenement in 2010 mag organiseren.

Begin dit jaar leverden de gemeente Assen, provincie Drenthe en EuroChamp Foundation een bid in voor de organisatie van het evenement. De Special Olympics bestaat uit een groot aantal wedstrijden voor sporters iedereen met een verstandelijke beperking. Sporten kan op elk sportniveau. Het motto van het evenement luidt: "Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan".