Unie van Waterschappen benoemt nieuwe directeur Uniebureau

07/04/2008 13:27

Unie Van Waterschappen

De ledenvergadering van de Unie van Waterschappen heeft Ina Sjerps met ingang van 1 september 2008 benoemd tot Algemeen directeur van het Uniebureau.

Mevrouw drs. mr. C.M. Sjerps (Ina, 1959) is nu nog secretaris van het College voor Arbeidszaken (CvA) bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten waar zij in 2000 in dienst trad. Het CvA is de werkgeversorganisatie van alle gemeenten.

Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als (senior)wetenschappelijk medewerker bij de Emancipatieraad (adviesorgaan van de regering) en secretaris-directeur bij de Commissie gelijke behandeling. Bij de Directie Internationale Zaken van dit departement was zij coördinerend beleidsmedewerker, tevens plaatsvervangend afdelingshoofd. Verder was zij zakelijk directeur bij het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies (AIAS) aan de Universiteit van Amsterdam.

Ina Sjerps behaalde aan de Universiteit van Amsterdam haar doctoraal Politicologie, afstudeerrichting Internationale betrekkingen en volkenrecht en het doctoraal Nederlands Recht.

Zij is gehuwd en heeft twee kinderen

DIRECTIETEAM
Het directieteam van de Unie van Waterschappen wordt gevormd door twee directeuren. Naast Ina Sjerps als Algemeen directeur bestaat het team uit Erik Kraaij. Erik Kraaij is nu nog waarnemend Algemeen directeur.