Openbaar Ministerie

Politie onderzoekt misdrijf oprit A28

Assen, 6 april 2008

De politie is vanaf zaterdagavond bezig met een onderzoek naar een misdrijf, waarbij een 30-jarige man uit Hoogeveen ernstig gewond is geraakt.

Zaterdagavond om 21:10 uur kreeg de politie de melding dat op de oprit naar de A28 richting Groningen, vanaf de Fluitenbergseweg, een gewonde man was aangetroffen. Getuigen, die zelf de oprit waren opgereden, zagen dat het slachtoffer, een 30-jarige man uit Hoogeveen, uit zijn witte personenauto stapte en in elkaar zakte. De man is met de ambulance in kritieke toestand naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nu stabiel.
De oprit naar de snelweg is zaterdagavond afgezet en een sporenonderzoek is gestart. Dat is zondagmorgen verder gegaan. Daarbij is onder meer een heli ingezet om beelden vanuit de lucht te maken en een speurhond om de omgeving van de locatie af te zoeken. In de loop van zondag zal op en langs de A28 verder gezocht worden door leden van de mobiele eenheid. Dit betekent dat het verkeer op de rechterbaan van de A28 in de omgeving van de oprit Hoogeveen-Noord/Fluitenberg hiervan verkeershinder kan ondervinden.

De politie gaat uit van een misdrijf. Het is nog niet duidelijk wat er exact is gebeurd. Er zijn onder meer aanwijzingen gevonden die er op duiden dat deze zaak een gevolg kan zijn van een conflict in het verkeer.

Over de aard van het letsel en of er sprake is van gebruik van een wapen doet de politie in het belang van het onderzoek geen mededelingen.

De politie is op zoek naar getuigen, mensen die rond 21:10 uur langs de A28 op de bewuste oprit iets hebben waargenomen in verband met dit onderzoek. Of even daarvoor in de omgeving van de Fluitenbergseweg. Zondag is er een team geformeerd dat het onderzoek zal voortzetten.

Bron: Politie Drenthe, afdeling voorlichting via 0592 451280.