Provincie Limburg

Persberichten

Pieken in de Delta versterkt Limburgse economie Gedeputeerde Staten hebben besloten tot cofinanciering van 9 Pieken in de Delta-projecten van Zuidoost Nederland 2007. Het gaat in totaal om een financieringsbijdrage van 3.180.090,-. Ruim 1 miljoen gaat naar de High Chem & New Materials campus. De overige de projecten zijn: HIPRINS, Adaptieve Optica, Sensor Technology on Radio Modules (STORM), Biosensing, LESA, Settlink, Coming2 en Regionaal Cooperation for Global Knowledge. De Limburgse bijdrage is onderdeel van een investeringsprogramma van ruim 20 miljoen. Het Ministerie van Economische Zaken draagt hieraan 6 miljoen bij. Eind mei zullen Provinciale Staten een besluit nemen over deze voorgenomen cofinanciering.

De 9 projecten passen in de uitvoering van de Versnellingsagenda en het programma Innoveren in Limburg en dragen bij aan de versterking van de clusters van kracht. Pieken in de Delta is gericht op het stimuleren van regionaal economische kansen in een aantal sterke regios in Nederland (de Pieken in de Delta). Dit programma is gemaakt voor de periode 2007 tot en met 2010. De Provincie Limburg maakt deel uit van de regio Zuidoost Nederland. De economische agenda die deze regio heeft opgesteld bevat concrete actielijnen om als Rijk en regio gezamenlijk te investeren in het realiseren van een toonaangevende Europese toptechnologische regio.

Woensdag 2 april jongstleden heeft de Minister van Economische Zaken de top 3 projecten van elke regio bekend gemaakt. Voor Zuidoost-Nederland zitten er 2 projecten met Limburgse inbreng bij de top 3. Deze projecten zijn HIPRINS, een project waarin Océ een belangrijke rol speelt en Settlink dat vanuit Maastricht en Eindhoven dienstverlening zal aanbieden voor kenniswerkers.

7-4-2008 12:15