Gemeente Rhenen


Pannavoetbal van start gegaan

Wethouder Marius Guichelaar stelde in de voorbije week de mobiele (panna)voetbalkooi op de Lijsterberg in gebruik.

Al heel wat Rhenense jongeren konden daar een potje voetballen. Ook de Rhenense sportwethouder liet zich daarbij niet onbetuigd. Hij deed mee aan een wedstrijd, won met 4-1 en scoorde als fervent Feyenoord-supporter zelfs twee goals. ,,Dat geeft de burger moed om nog een keer mee te gaan doen.

Op de Lijsterberg is intussen een begin gemaakt met het pannavoetbal. Misschien op andere plekken in Rhenen Stad als ook op plekken in Achterberg en Elst kan er binnenkort in de kooi gevoetbald worden. ,,De komende twee, drie weken blijft het pannavoetbal mogelijk op de Lijsterberg. Daarna wordt bekend waar de andere plekken komen, aldus Guichelaar.

De eerste keer was het meteen een doorslaand succes. Er waren meteen al een stuk of tien jongeren op de Lijsterberg. De volgende keer verwacht de jongerenwerker daar veel meer sportievelingen. Wethouder Marius Guichelaar werd uitgedaagd om een potje mee te voetballen. Dat liet hij niet over zijn kant gaan. ,,Wat mij opviel is dat een wedstrijd vier of vijf minuten duurt. En dat je daar enorm moe van wordt.

Het viel de Rhenense wethouder verder op, dat de onderlinge sfeer zo goed was. ,,Niemand voetbalt langer door. Het leuke van een kooi is, dat de bal niet weg kan vliegen. Het gaat om de techniek. Bepaalde jongens zijn daar enorm behendig in. Het heeft inderdaad iets weg van het putjesvoetbal van vroeger. Veel profvoetballers leerden het voetbal op straat. Pannavoetbal is hartstikke leuk om te doen.