Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 7 april 2008

Dronken fietser rijdt vrouw omver

Haaksbergen

Een 75-jarige fietsster uit Haaksbergen raakte zondag 6 april gewond, toen zijn op de Merelstraat in haar woonplaats werd aangereden door een 28-jarige plaatsgenoot. De man, die eveneens op de fiets was, bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Op zondag 6 april werd omstreeks 22.15 uur gemeld dat een tweetal fietsers met elkaar in aanrijding was gekomen op de Merelstraat in Haaksbergen. Ter plaatse troffen de agenten een 75-jarige vrouw en een 28-jarige man uit Haaksbergen aan. Uit verklaringen bleek dat de 75-jarige met haar fiets over de Merelstraat was gereden en op een gegeven moment door de haar tegemoetkomende 28-jarige was aangereden. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en liep een hoofdwond op, waar zij door ambulancepersoneel voor behandeld moest worden.

Omdat de agenten vermoedden dat de 28-jarige onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij een alcoholcontrole blies de man 2,55 promille. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur opgelegd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-043314)

Politie zoekt getuigen mishandeling

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede werd vrijdagavond 4 april mishandeld, terwijl hij in zijn auto stond te wachten voor een verkeerslicht op de Usselerrondweg in zijn woonplaats. De politie is op zoek naar getuigen.

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 april werd omstreeks 03.00 uur gemeld dat een gewonde man in een woning aan de Renbaanstraat in Enschede zat. Ter plaatse spraken agenten met een 20-jarige Enschedeër, die vertelde dat hij zojuist uit het ziekenhuis was gekomen. De agenten zagen dat de man diverse hechtingen in zijn gezicht had en desgevraagd vertelde de man dat in het ziekenhuis was geconstateerd dat zijn neus was gebroken.

De man gaf aan de verwondingen te hebben opgelopen bij een handgemeen op de Usselerrondweg in Enschede, omstreeks 22.15 uur die avond. De 20-jarige vertelde dat hij in zijn auto, een zwarte VW Polo, over de Usselerrondweg was gereden, komend vanaf de richting van de Helmerhoek. Een achteropkomende automobilist gaf hem meerdere lichtsignalen. Ter hoogte van de verkeerslichten op de kruising met de Haaksbergerstraat stopten beide automobilisten, waarna de andere man uitstapte en op de auto van de 20-jarige afliep. Omdat de 20-jarige niet wist wat er aan de hand was, opende hij zijn portierraam. Toen de man bij de auto kwam, sloeg deze direct door het geopende raam de 20-jarige in zijn gezicht. De 20-jarige wist uit de auto te komen, waarna een handgemeen ontstond. Na een worsteling reed de man weg in een paarse Opel Corsa. De 20-jarige doet aangifte van mishandeling.

De 20-jarige gaf het volgende signalement van de man die hem geslagen had:
- lengte circa 1.85 meter
- kort, gemillimeterd haar
- leeftijd circa 30-35 jaar
- gezet postuur
De man, die een zwart bomberjack droeg, schold de 20-jarige meerdere keren uit in de Turkse taal.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-042604)

Bellende beschonken bestuurder aangehouden

Enschede

Een 42-jarige man uit Enschede werd zondag 6 april aangehouden, omdat hij, onder invloed van alcohol, zijn auto bestuurde op het Acaciaplantsoen in zijn woonplaats. Een 38-jarige plaatsgenoot werd eveneens aangehouden, omdat hij zich met de aanhouding van de 42-jarige bemoeide.

Op zondag 6 april zagen surveillerende agenten omstreeks 21.00 uur een bestuurder van een personenauto telefoneren achter het stuur, terwijl hij over het Acaciaplantsoen in Enschede reed. Toen de man zijn auto parkeerde, werd hij door de agenten aangesproken. De agenten roken een alcohollucht bij de man, waarop hij, een 42-jarige Enschedeër, werd aangehouden.

Terwijl de agenten bezig waren met de afhandeling van de aanhouding van de 42-jarige, kwam een andere man op de fiets langsrijden. Hij bemoeide zich met de aanhouding van de 42-jarige en schold één van de agenten uit. De agenten vorderden de man meerdere keren om te vertrekken, echter de man bleef zich onverminderd met de agenten en de 42-jarige bemoeien. Omdat de man, een 38-jarige Enschedeër, niet aan de herhaaldelijke vorderingen voldeed, werd ook hij aangehouden.

Het duo werd overgebracht naar het politiebureau. De 42-jarige werd aan een alcoholcontrole onderworpen, waarbij hij 1,3 promille blies. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd. De 42-jarige kon na een verklaring te hebben afgelegd het politiebureau weer verlaten. Tegen hem worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. De 38-jarige werd ingesloten. Hij kon in de loop van maandagochtend 7 april weer in vrijheid worden gesteld. Ook hij krijgt een proces-verbaal. (08-043303 / 08-043302)

Beschonken bestuurder rijdt door na aanrijding

Hengelo/Beckum

Een 22-jarige man uit Eibergen werd zondag 6 april aangehouden. De man had, onder invloed van alcohol, met zijn auto een aanrijding met een lichtmast veroorzaakt op de Haaksbergerstraat in Hengelo.

Op zondag 6 april werd omstreeks 08.30 uur gemeld dat op de Haaksbergerstraat tussen Hengelo en Beckum een lichtmast omver was gereden. De veroorzaker van de aanrijding was na het ongeval doorgereden. Ter plaatse troffen agenten een aangereden lichtmast aan, die dreigde om te vallen. Om gevaar voor andere weggebruikers af te wenden, werd de lichtmast door de agenten omver geduwd. Kort daarna werd gemeld dat bij een zalencentrum aan de Wolfkaterweg in Beckum een beschadigde auto geparkeerd stond. De agenten gingen naar de genoemde parkeerplaats en troffen inderdaad een auto met aanzienlijke schade aan.

Terwijl de agenten onderzoek deden naar de auto en diens mogelijke eigenaar, kwam een drietal personen de parkeerplaats oprijden met een zogenaamde autoambulance. Eén van hen, een 22-jarige man uit Eibergen, vertelde dat hij de eigenaar van de auto was. De man werd aangehouden in verband met het verlaten van de plaats van een ongeval.

In verband met de aanrijding werd op het politiebureau een bloedproef afgenomen bij de man, om te onderzoeken of hij ten tijde van het ongeval onder invloed van alcohol verkeerde. In afwachting van de uitslag van het onderzoek werd het rijbewijs van de 22-jarige ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-043084)

Beschonken bestuurster aangehouden

Hengelo

Een 20-jarige vrouw uit Hengelo werd in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol haar auto bestuurde op de Gieskesstraat in haar woonplaats.

Op zondag 6 april wees een oplettende getuige omstreeks 06.00 uur surveillerende agenten op een auto, die op de Gieskesstraat in Hengelo midden op de rijbaan stond. De agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad een auto op het midden van de weg aan. De agenten spraken de bestuurster, een 20-jarige Hengelose aan. Omdat de agenten vermoedden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau werd de vrouw aan een ademanalyse onderworpen. Zij slaagde er echter niet in om de blaastest met goed gevolg te volbrengen, zodat een bloedproef moest worden afgenomen. Omdat de vrouw verklaarde harddrugs gebruikt te hebben, werd eveneens een urineproef afgenomen. Het rijbewijs van de 20-jarige werd, in afwachting van de resultaten van beide onderzoeken, ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-043062)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Losser

Het rijbewijs van een 29-jarige man uit Losser werd zondag 6 april ingevorderd, omdat de man, onder invloed van alcohol, een lichtmast omver had gereden op de Kosterstraat in zijn woonplaats.

Op zondag 6 april zag een politieagent in burger een automobilist een aanrijding met een lichtmast veroorzaken op de Kosterstraat in Losser. De veroorzaker reed na de aanrijding door, waarop de agent zijn dienstdoende collega's alarmeerde. De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de veroorzaker van de aanrijding. De man, een 29-jarige Lossernaar, werd aangetroffen in een woning aan de Scholtinkstraat. Hij werd aangehouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval.

Op het politiebureau werd de man aan een alcoholcontrole onderworpen. Hij blies 1,6 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de 29-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-043268)

Politie zoekt getuigen aanrijding

Ambt Delden

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april heeft op de Langenhorsterweg in Ambt Delden een aanrijding met een lichtmast en aldaar geplaatst hekwerk plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen.

Op zondagochtend 6 april werd gemeld dat op de Langenhorsterweg in Ambt Delden een aanrijding met een lichtmast en aldaar geplaatst hekwerk had plaatsgevonden. De melder, een 54-jarige man uit Ambt Delden, had omstreeks 09.00 uur geconstateerd dat een lichtmast en een omheining van een weiland waren aangereden. Omdat de man wist dat de voorgaande avond omstreeks middernacht alles nog intact was, moet de aanrijding hebben plaatsgevonden in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april.

De politie deed ter plaatse onderzoek, waaruit bleek dat een motorvoertuig vermoedelijk over de Langenhorsterweg was gereden, komend vanaf de Rondweg richting Bornerbroek. Waarschijnlijk is de bestuurder in een bocht tegen een lichtmast gebotst en vervolgens via een aldaar gelegen spoorbiels en hekwerk aan de overzijde van de weg in een weiland tot stilstand gekomen. Bij sporenonderzoek werden laksporen van een grijs-blauw voertuig aangetroffen. Tevens werden onderdelen aangetroffen van het merk BMW.

De politie wil graag in contact komen met de veroorzaker van de aanrijding, of mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hof van Twente, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-043130)

Bejaard echtpaar bekneld bij aanrijding

Ambt Delden

Een 88-jarige man en een 91-jarige vrouw uit Almelo raakten zondag 6 april gewond, toen zij op de Langenhorsterweg in Ambt Delden met hun auto in de sloot belandden.

Op zondag 6 april werd omstreeks 17.15 uur gemeld dat een auto in een sloot lag op de Langenhorsterweg in Ambt Delden. Ter plaatse troffen agenten een bejaard echtpaar aan, dat bekneld zat in een auto die rechtop in een naast de weg gelegen sloot stond. De brandweer en enkele ambulances waren ook reeds ter plaatse, om de twee personen uit het voertuig te bevrijden.

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder, een 88-jarige man uit Almelo, over de Langenhorsterweg was gereden, komend van de richting van de Hoffmeijerweg. Volgens getuigen had de man met zeer geringe snelheid gereden. Net na een bocht was de man door onbekende oorzaak plotseling rechts de berm ingereden, om vervolgens in de sloot tot stilstand te komen.

Bij het ongeval raakten de 88-jarige Almelose bestuurder en zijn 91-jarige echtgenote, die als inzittende in het voertuig zat, gewond. Zij werden met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-043221)

Politie zoekt getuigen inbraak

Hengelo

Bij een bedrijf aan het Olympiaplein in Hengelo werd in de nacht van zondag 6 op maandag 7 april ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen.

In de nacht van zondag 6 op maandag 7 april werd omstreeks 02.30 uur gemeld dat er was ingebroken bij een bedrijf aan het Olympiaplein in Hengelo. Uit het pand, waarvan een ruit vernield was, werden meerdere goederen weggenomen. De 39-jarige eigenaar van de zaak deed aangifte.

De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van zondag 6 op maandag 7 april iets verdachts hebben gezien bij of in de omgeving van de zaak aan het Olympiaplein. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-043347)

Minke Schoon: 053-4555588


---- --