Politie Brabant-Noord

Onder invloed

Regio, 07-04-2008

Ook vanaf zondagmiddag tot maandagochtend veel bestuurders betrapt die teveel alcohol op hadden terwijl ze in een auto reden:

Een 64-jarige Udenaar werd zondagmiddag betrapt in de Bonkhorstsingel in Uden. De blaastest mislukte dus er werd bloed van hem afgenomen. Rijverbod van 24 uur.

Aan de Oosterplasweg te 's-Hertogenbosch werd een 24-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij had 1,4 promille alcohol in zijn bloed Een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur zijn aan hem uitgereikt.

Een 25-jarige Ossenaar werd zondagavond betrapt toen hij op de Hertogin Mariastraat reed. Hij blies 1,2 en kreeg buiten zijn proces-verbaal een rijverbod van vijf uur.

Maandagmorgen vroeg werd een 32-jarige man uit Polen op de Ruiting in Esch aangehouden. Hij had 1,3 promille in zijn bloed. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Een 40-jarige Oudheusdenaar werd betrapt op de Nassaulaan in Heusden. Een promillage van 1,25 leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur op.

Op de A2 ter hoogte van Den Bosch werd zondagmorgen vroeg een auto aangetroffen met verse schade. De eigenaar van de auto, een 38 jarige Vughtenaar werd korte tijd later nabij zijn woning aangetroffen. Het vermoeden bestond dat hij gereden had en werd aangehouden. Hij bleek 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bij onderzoek bleek dat de auto waarschijnlijk bij drie aanrijdingen betrokken kan zijn geweest. Dat wordt nog onderzocht. De Vughtenaar ontkent te hebben gereden.

Een 34-jarige man uit Rosmalen werd zondagochtend omstreeks één uur voor zijn woning aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had ruim één promille alcohol in zijn bloed. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet.