Ingezonden persbericht


Persbericht

Alpro Soya wordt lid van

International Osteoporosis Foundation (IOF)

Breda, 7 april 2008. - Alpro Soya is vanaf vandaag lid van het IOF Committee of Corporate Advisors. Het IOF heeft met Alpro Soya een sterke speler met een uitgebreide kennis over gezonde voeding geëngageerd. Alpro Soya wenst actief deel te nemen aan de preventie van osteoporose door haar kennis op dit domein en haar middelen te delen met IOF.

Osteoporose, een ziekte waarbij de beenderen zwak worden en makkelijk breken, is één van de meest verspreide en ernstige, chronische ziektes ter wereld. Het treft één op de drie vrouwen (meer dan borstkanker) en één op vijf mannen (meer dan prostaatkanker) wereldwijd. Osteoporose gerelateerde breuken kunnen chronische pijn, verminderde mobiliteit en een serieuze invaliditeit tot gevolg hebben. Vooral heupfracturen zijn zeer ernstig en kennen in 25% van de gevallen een dodelijke afloop in het eerste jaar na de breuk. Het goede nieuws is dat het risico op osteoporose sterk beperkt kan worden door een aangepaste levensstijl (gezonde voeding, lichaamsbeweging, niet roken, beperkte alcoholconsumptie).

"Osteoporose is één van de grote aandachtsvelden van de gezondheidszorg. Alpro Soya beschikt over een ruim aanbod calciumverrijkte sojaproducten en kan op die manier bijdragen aan een gezondere levensstijl en zo ook aan gezonde botten," aldus Christine Debeuf, International Science & Nutrition Manager bij Alpro Soya. "In verschillende landen is Alpro Soya al goed geïntegreerd in projecten voor gezonde botten. Het succes van deze projecten motiveert Alpro Soya om hier nauwer aan mee te werken," besluit Debeuf. Naast calcium en eiwitten bevatten calciumverrijkte sojaproducten ook de voor de botten gunstige isoflavonen. Uit studies blijkt dat isoflavonen uit soja zorgen voor een hogere botdichtheid bij vrouwen tijdens de menopauze. De dagelijkse inname van isoflavonen zou de botafbraak afremmen en de botopbouw stimuleren.

"We ontvangen Alpro Soya met open armen als lid van het IOF Committee of Corporate Advisors. Door een actieve deelname aan deze dynamische IOF-groep en door het publieke bewustzijn te stimuleren, net als educatieve en wetenschappelijke projecten, kan Alpro Soya een belangrijke bijdrage leveren aan de wereldwijde strijd tegen osteoporose," aldus de reactie van Daniel Navid, Chief Executive Officer van IOF.

Over ALPRO SOYA
De onderneming Alpro Soya produceert en commercialiseert sinds 1980 een gevarieerd gamma voedingsproducten op basis van natuurlijke soja op de Europese markt. Alpro Soya maakt deel uit van de Vandemoortele groep, de tweede grootste Belgische voedingsgroep. Alpro Soya draagt duurzaam ondernemen hoog in het vaandel en houdt in al haar activiteiten rekening met de drie P's, met name People, Planet en Profit. Diverse erkenningen en prijzen bevestigen het succes van de onderneming. Alpro Soya werd bekroond met de Gazelleprijs van de Voedingsindustrie, de Belgische Milieuprijs 2005-2006 en een tweede plaats in de Belgische Milieuprijs 2007-2008.

Over IOF
Het IOF is een niet-gouvernementele organisatie gevestigd in Zwitserland. Het is de grootste en enige internationale NGO die actief werkzaam is op het domein van osteoporose. Het IOF organiseert haar projecten en activiteiten in vijf programma's (Wetenschap/Gezondheid, IOF Familie, Beleid, Hulpverlening en Opleiding, Administratie en Financiering). Elke twee jaar houdt het IOF een internationaal congres volledig gewijd aan osteoporose. Het volgende congres vindt plaats in december 2008 te Bangkok, Thailand.

(Einde persbericht)


* * *

Noot aan de redactie: