Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 7 april 2008

Inschrijving Dam tot Damloop 10 Engelse Mijl in record tempo volgeboekt!

Op dinsdag 1 april opende de inschrijving van de 24e Dam tot Damloop. Woensdag 2 april om 10.00 uur was de Businessloop met 2.900 deelnemende bedrijfsteams volgeboekt. Daags erna moest het organiserende Le Champion ook de individuele inschrijving voor de 10 mijl dichtzetten. Hoewel het evenement pas op zondag 21 september plaatsvindt, is dit jaar de 10 Engelse Mijl lange loop tussen het centrum van Amsterdam en Zaandam al binnen enkele dagen uitverkocht. 'Nooit eerder was de vraag naar startnummers zo overweldigend als de afgelopen dagen', aldus organisator Le Champion. 'Met 35.000 plaatsen zaten we vorig jaar ook al aan ons maximum, maar toen bereikten we pas na drie weken onze limiet'. De populariteit van de Dam tot Damloop is binnen Nederland dan ook ongeëvenaard. 'De uitbundige sfeer en het lopen door de IJ-tunnel blijkt een unieke formule', zegt Le Champion gevraagd naar de reden van het succes.

Vraag overtreft het aanbod met duizenden
Le Champion is uiteraard blij met de grote interesse voor het evenement, maar betreurt het feit dat het velen moet teleurstellen die niet aan het evenement kunnen deelnemen. Ondanks het enorme aantal van 35.000 startplaatsen is de vraag echter vele malen hoger dan het aanbod. 'Waarschijnlijk hadden we wel het dubbele aantal startnummers kunnen verkopen, maar de capaciteit staat ons dat helaas niet toe. Bovendien mag de kwaliteit van het evenement en daarmee de veiligheid van de deelnemers niet in het geding komen'.

Lopen voor het goede doel is nog wel mogelijk!
Hardlopers die echter toch nog aan de 10 Engelse Mijl willen deelnemen kunnen zich wenden tot een van de vele goede doelen teams. In het kader van het Dam tot Dam Goede Doelen Project hebben diverse goede doelen teams ingeschreven. In ruil voor een sponsorbijdrage voor deze goede doelen kan een plaats in een team naar keuze worden verkregen. Informatie is te vinden op www.damloop.nl/goededoelen. Vorig jaar bracht het project ¤ 500.000,- op voor bijna 30 goede doelen en het kan bijna niet anders dan dat de opbrengst dit jaar nog hoger zal zijn.

Nog voldoende startbewijzen voor korte afstanden
Startbewijzen voor de 4 Engelse Mijl en de Mini Dam tot Damlopen zijn nog wel ruimschoots voorradig. Beide onderdelen starten vanuit Zaandam en volgen voor een groot deel het traditionele Dam tot Dam parcours van de 10 Engelse Mijl. Inschrijving is mogelijk op www.damloop.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht