Gemeente Best

Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 15 - 2008

Bouw- en sloopaanvragen


* F. Spierings, betreffende de uitbreiding van het bedrijfsgebouw aan de Mosselaarweg 22a;

* Domein Woonstichting, betreffende de bouw van een woonzorgcomplex aan de Heilig Hartstraat 18 t/m 22 (2e fase);
* Kero Bouw- en Vastgoed, betreffende de bouw van 10 patiowoningen in plan Schutboom;

* E. van Geffen, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Batalaan 2-d;

* F. Rooijakkers, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Hertvelden 11;

* T. v.d. Goor, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Goudenregen 4;

* H. van Erp, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Wintereik 2;

* S. Fransen, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Mgr.Dr.Th.Goossensstraat 51;

* H. Altena, betreffende het plaatsen van zeecontainers aan de Magazijnweg 14.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling gebruiksvoorschriften m.t.v. artikel 19, lid 3 WRO Het college van burgemeester en wethouders is voornemens vrijstelling te verlenen van de gebruiksvoorschriften aan:


* Licorno Financieel Advies voor het gebruik van een gedeelte van de woning op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie F, nummer 621, gelegen aan de Spechtlaan 6 als financieel adviesbureau.

De vrijstelling moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 443, gelegen aan de Willem de Zwijgerweg 337;

* De bouw van een dakopbouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 2984, gelegen aan de Wagenmaker 19;

* De bouw van een dakopbouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 2985, gelegen aan de Wagenmaker 23;

* De bouw van een dakopbouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 2391, gelegen aan de Haktol 38.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Vrijstelling artikel 17 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om een aanlegvergunning voor een periode van 5 jaar te verlenen voor:


* Het realiseren van een tijdelijke gemeentewerf op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 109, gelegen aan de Hokkelstraat.

De aanlegvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 9 april 2008 t/m 20 mei 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte. Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 20 mei 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* De uitbreiding van de woning (verd.) aan de Burg. Notermansstraat 59;

* De uitbreiding van de woning (verd.) aan de Burg. Notermansstraat 61;

* De uitbreiding van de woning (verd.) aan de Burg. Notermansstraat 63;

* De uitbreiding van de woning aan de Mr. C. Goselingstraat 35;
* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Jan Campertstraat
1 (2e fase);

* De herbouw van een bijgebouw, een bedrijfshal en het vernieuwen van de bandenopslag aan de Aarleseweg 4a;

* De sloop van het agrarisch bedrijf aan de Prinses Christinalaan 4.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van:


* 2 esdoorns aan de Titus Brandsmastraat ten behoeve van het aanleggen van een speelterreintje.

* 26 bomen aan de Mr. C. Goselingstraat, wegens uitvoeren reconstructie.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Vrijstelling bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een berging en loggia op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie E, nummer 5036, gelegen aan de Oirschotseweg 80.

* De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 17, lid 1 van de voorschriften van het bestemmingsplan Dijkstraten-Zuid.

* De bouw van een terrasoverkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 5827, gelegen aan de Mgr.Dr.Th. Goossensstraat 47.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel IV, lid 1 van de voorschriften van het bestemmingsplan Hoge Akker en artikel 50, lid 4 WW.

In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 9 april 2008 t/m 22 april 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Procedure
Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 22 april 2008 te richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met de heer Van der Vleuten van het team Vergunningen, telefoonnummer 0499-360249.

Bouwverordening 2008
Op 31 maart 2008 heeft de gemeenteraad van Best besloten om de "Bouwverordening 2008" vast te stellen. Gelijktijdig is de "Bouwverordening 2004" ingetrokken. De nieuwe bouwverordening treedt in werking op 16 april 2008. In deze bouwverordening zijn onder meer regels opgenomen die van belang zijn bij de beoordeling van aanvragen voor bouw- en sloopvergunningen. De "Bouwverordening 2008" ligt voor eenieder ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.