Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 7 april 2008

Zaanstreek-Waterland, 07-04-2008 o Met snorfiets de sloot in en kluisje weg.

Inbreker in huis

Landsmeer, zaterdag 5 april 2008, 22:31 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Noorderbreek waarbij een bewoonster de inbreker heeft overlopen. De vrouw hoorde bij thuiskomst gerommel op de bovenverdieping waar zij even later oog in oog stond met een onbekende man. Om weg te komen is de man aan de achterzijde van de woning door een raam gesprongen. Een onderzoek in de omgeving, waarbij een politiehond werd ingezet, leidde niet tot aanhouding van de dader. Forensische Opsporing gaat de sporen onderzoeken. De bewoners missen onder meer sieraden en een spelcomputer.

Op de Meerkoetstraat ontdekte de bewoners na een weekeindje weg dat er was ingebroken. Men is vermoedelijk binnengekomen door een bovenlicht en een deur aan de achterzijde te forceren. Er worden diverse voorwerpen vermist waaronder een laptop computer en een paspoort.

Het wijkteam in Landsmeer is voor eventuele getuigen te bereiken via 0900-8844.

Inbraak uitzendbureau

Krommenie, zondag 6 april 2008, 14:43 uur.

De schoonmaker ontdekte zondagmiddag dat er bij een uitzendbureau aan het Vlietsend was ingebroken. Het slot van de achterdeur was vernield om binnen te komen en uit het kantoor waren onder meer vier computers met beeldschermen weggenomen. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Huiselijk geweld

Purmerend, zondag 6 april 2008.

Een 35-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn vriendin en haar moeder hebben bedreigd met een mes. Ook had de man zijn televisietoestel vanaf zes hoog uit de flatwoning gegooid. Het mes werd in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Straf

Koog aan de Zaan, zondag 6 april 2008, 16:05 uur.

Surveillerende agenten zagen een 20-jarige man uit Koog aan de Zaan op het Molenwerf bij de kermis lopen. Zij wisten dat de man nog gevangenisstraf tegoed had en dat hij vluchtgevaarlijk was. Met versterking kon de veroordeelde onverhoeds aangehouden worden. De man werd ingesloten en zal worden overgebracht naar een penitentiaire inrichting.

Hasj

Krommenie, zondag 6 april 2008, 19:55 uur.

De politie heeft een 23-jarige Krommenieër aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet. Surveillerende agenten zagen vuilnis op straat liggen dat kennelijk afkomstig was uit een auto waar drie jongemannen in zaten. Bij het vuil lagen ook peuken van joints. De man achter het stuur gaf een blok hasj af waar hij vrijwillig afstand van deed. Verder onderzoek in het voertuig leverde niets op. De verdachte werd in de loop van de avond na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Met snorfiets de sloot in

Purmerend, zondag 6 april 2008, 21:59 uur.

Een 44-jarige vrouw uit Purmerend is op de Kogerdijk met haar snorfiets de sloot in gereden. Een fietser heeft de vrouw uit de sloot geholpen. Ambulancepersoneel heeft haar onderzocht en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Daar blies de Purmerendse een flinke alcoholindicatie. Omdat het slachtoffer ter observatie werd opgenomen werd een bloedproef afgenomen om het alcoholgebruik vast te stellen. De snorfiets werd door een bewoner van de Kogerdijk op zijn erf geparkeerd.

Illegaal

Wormerveer, maandag 7 april 2008, 01:00 uur.

De vreemdelingendienst van de politie heeft naar aanleiding van een anonieme tip een onderzoek ingesteld bij een horecagelegenheid aan de Stationsstraat. In de zaak werd iemand gezien maar die zou de deur niet kunnen openen. De eigenaar kwam ter plaatse en hem werd gevorderd toegang te verlenen. Hier werd flink mee getreuzeld en na een telefoontje in een vreemde taal ging er via de achterdeur een persoon vandoor. De achtervolging werd ingezet en met hulp van een politiehond werd een 19-jarige vreemdeling in de bosjes bij het Wilhelminapark aan de Zaanweg aangetroffen. De vreemdeling werd aangehouden en ingesloten. Naar zijn identiteit en nationaliteit wordt een nader onderzoek ingesteld. De belangstelling van de belastingdienst en arbeidsinspectie zal zich richten op de eigenaar van de zaak.

Ruit vernield

Purmerend, zondag 6 april 2008, 19:14 uur.

De politie heeft een 45-jarige Amsterdamse en haar 41-jarige partner aangehouden na vernieling van een ruit van een flatwoning op de Lekstraat. De bewoonster zou na een woordenwisseling de deur hebben gesloten waarna de ruit van de deur zou zijn vernield. Op het moment dat het tweetal weg wilde rijden van de parkeerplaats werden zij klemgereden door de gewaarschuwde agenten. De Amsterdammers werden aangehouden en na verhoor aan het politiebureau heengezonden. Proces-verbaal wordt opgehaald.

Kluisje weg

Zaandam, maandag 7 april 2008, 09:04 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een pand op de hoek van de Ronde tocht en de Hoofdtocht die moet hebben
plaatsgevonden tussen zondagmiddag vijf uur en maandagochtend negen uur. Uit een gebouw aan de Ronde Tocht waarin verschillende bedrijven zijn gevestigd werd op de eerste verdieping een kluisje gestolen. Vermoedelijk werd met gebruik van een ladder een ruit op de eerste verdieping vernield. Door een gat in het glas werd het kluisje meegenomen.