Politie Kennemerland

Nieuwsberichten

Kennemerland, 07-04-2008

Vrouw gewond na ongeluk

HAARLEM, 6 april - Een 21-jarige Haarlemse is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste rond 15.20 uur over de Jansweg en kreeg geen voorrang van een auto bestuurd door een 33-jarige Haarlemse die vanaf de Nieuwe Gracht de kruising op reed. De fietsster kwam ten val en brak haar been. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.

Meisje mishandeld

HEEMSTEDE, 6 april - Een 16-jarige Heemsteedse heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het meisje fietste in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.45 uur op de Industrieweg. Daar sprong een man voor haar fiets die haar zonder enige aanleiding een stomp in haar gezicht gaf. Het slachtoffer kwam ten val en liep letsel op aan haar gezicht. Omdat er andere fietsers aankwamen ging de dader er vandoor. Het betreft een blanke man van ongeveer 40 jaar met een gespierd postuur, blond stekelhaar en een ruig voorkomen. Hij droeg een kort, stoffen jack met een bontkraag. De politie is op zoek naar de verdachte.

Meisje mishandeld

HEEMSKERK, 6 april - Een 13-jarig meisje uit Heemskerk heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het meisje was zondagmiddag rond 16.30 uur met een vriendin op de skatebaan aan de Laan van Broekpolder. Daar maakten ze een praatje met een groepje jongens. Er kwam een man aanlopen die het meisje hard bij haar keel greep en zei dat ze zijn zoon niet lastig mocht vallen. Daarna gaf de man haar een klap in haar gezicht en een stomp in haar zij. Bij de baan aanwezige jongeren hebben filmbeelden gemaakt van de man en het kenteken van zijn auto opgenomen. De politie stelt een onderzoek naar hem in.

Jongen aangehouden voor vernielingen

HEEMSTEDE, 5 april - Rond 22.20 uur werd gemeld dat jongens op de Bronsteeweg autoruiten vernielden door er met stokken op te slaan. Agenten zijn op zoek gegaan naar de jongens en troffen in de buurt een groepje van vier jongens van wie er één een stok in zijn hand had. De jongen ging er hardlopend vandoor maar één van de agenten was sneller en heeft hem aangehouden. De jongen bleek een 15-jarige Heemstedenaar en op de stok die hij vasthad zaten lakresten. Hij is meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. Bij verhoren bekende hij uiteindelijk verantwoordelijk te zijn voor een aantal vernielingen aan auto's. Hij had dit gedaan met drie vrienden, twee 15-jarige Haarlemmers en een 16-jarige jongen uit Cruquius. Deze zullen ook worden gehoord over hun aandeel in de vernielingen. De vernielingen zijn gepleegd op de route die loopt vanaf de Leidsevaart, de Schouwtjesbrug, de Berkenrodestraat, Zomerluststraat, Wagenweg, Van Oldenbarneveltlaan, Emauslaan en Bronsteeweg. Het onderzoek wordt voortgezet. Gedupeerden worden verzocht aangifte te komen doen.

Navigatiesystemen weer in trek

HAARLEM, april - De politie in Haarlem constateert de laatste weken een toenemend aantal diefstallen van navigatiesystemen uit auto's. Met name de losse apparatuur die aan de voorruit is bevestigd of los in de auto ligt, is in trek bij het dievengilde. De politie adviseert autobezitters deze apparatuur niet in de auto achter te laten en plakkringen op de voorruit waar de apparatuur vaak wordt bevestigd te reinigen.

Politie op het verkeerde been gezet

HOOFDDORP, 5 april - Politiemensen hebben vrijdagmiddag een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een auto. Door getuigen werd gezien dat verdachten waren weggevlucht richting Tolheksbos. Aan de politie werd doorgegeven dat de verdachten een woning aan Tolheksbos waren ingevlucht. Andere mensen gaven aan dat in deze woning ook verdachten van een zedenzaak aanwezig moesten zijn. Door de politie is de buurt afgezet en een onderzoek ingesteld in de aangewezen woning. De verdachten werden niet aangetroffen. Uit een nader onderzoek bleek dit geen toeval. De informatie over de woning bleek volledig onjuist en de bewoners hadden en hebben niets met de diefstal van de auto of de zedenzaak te maken. De politie is hierbij door de informatie op het verkeerde been gezet en heeft zich tegenover de bewoners van het betreffende huis geëxcuseerd.

Amokmaker aangehouden

ZANDVOORT, 6 april - Rond 23.00 uur werd gemeld dat er werd gevochten in een café in de Haltestraat. Agenten troffen buiten de zaak tientallen mensen aan. Een man stelde zich dreigend op richting enkele politiemensen en werd direct aangehouden en in de boeien gewerkt. Uit onderzoek bleek dat deze man in de zaak met enkele vrienden amok had gemaakt. Hierbij is de eigenaar van de zaak mishandeld. De man is een 42-jarige Haarlemmer en een bekende van de politie. Hij had nog voor honderden euro's aan boetes openstaan. Hij heeft deze betaald. De politie onderzoekt de gang van zaken in het café.

Vuurwapens per post

HOOFDDORP, 7 april - Medewerkers van een bezorgingsbedrijf uit Hoofddorp meldden op 1 april dat ze in een postpakket een vuurwapen hadden aangetroffen. Politiemensen zijn een kijkje gaan nemen. Medewerkers van het bedrijf vertelden dat het pakket was gescheurd en dat de loop van een geweer uitstak. In het pakket bleken twee geweren en een revolver te zitten. Ze zijn in beslag genomen en er is een onderzoek ingesteld naar de persoon voor wie het pakket was bestemd. Dat bleek een 16-jarige jongen uit Krommenie. In de slaapkamer van de jongen troffen politiemensen nog drie geweren en twee revolvers aan. De jongen bleek een verzamelaar van oude, onklaar gemaakte vuurwapens. Hij had via internet enkele exemplaren gekocht en deze laten opsturen. De wapens bleken echter niet volledig onklaar te zijn gemaakt en twee revolvers waren zelfs nog steeds geschikt om mee te schieten. De jonge verzamelaar is te goeder trouw geweest maar hem is te verstaan gegeven dat het verboden is deze wapens in bezit te hebben. Alle wapens zijn in beslag genomen.

Overval op benzinestation

HALFWEG, 7 april - Rond 16.00 uur is een overval gepleegd op een benzinestation aan de Haarlemmerstraatweg. Twee gewapende mannen hebben het personeel bedreigd. Ze zijn er op een scooter vandoor gegaan. Politiemensen zijn op zoek gegaan naar de daders en hebben de scooter aangetroffen bij de Dubbele Buurt in Halfweg. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen met de politie in Haarlem, tel. 0900-8844.