Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 07/04

TILBURG, 7 april 2008

Minderjarigen bekennen brandstichting antivandalisme boom

MOERGESTEL - Gistermiddag hebben twee jongens, van 14 en 15 jaar, beiden afkomstig uit Moergestel op het politiebureau bekend op 29 maart jl. de antivandalisme boom in brand te hebben gestoken. De politie stelde een onderzoek in nadat de stichting Wie Kent Kunst aangifte had gedaan van brandstichting. De boom was kort daarvoor door de samenleving geplant op de Oirschotseweg bij het riviertje de Reusel.

Aan de hand van het ingestelde onderzoek waarbij de politie in Moergestel navraag gedaan had over de brandstichting, meldde zich gisteren in het politiebureau het tweetal en deed hun verhaal. Ze verklaarden op 29 maart jl. tot tweemaal toe brand gesticht te hebben aan de boom. De jongens gebruikten daarvoor onder andere brandbare vloeistof. Tijdens de eerste brandstichting vatte de boom geen vlam. De tweede keer lukte het wel. Het tweetal verklaarde spijt te hebben van de actie.

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op geldtransport

TILBURG - De politie onderzoekt een gewapende overval die vanmiddag gepleegd is op een geldtransport in de Pater Ruttenstraat. Er raakte tijdens de overval niemand gewond. De daders zijn vertrokken met een geldkoffer. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 15.30 uur werd een medewerker van een waardetransport bij het verlaten van een supermarkt in de Pater Ruttenstraat overvallen door twee onbekende mannen die zich verplaatsten op een zwarte scooter. Onder bedreiging van een vermoedelijk vuurwapen griste één van de overvallers de koffer weg waarna het tweetal wegreed in de richting van de Korte Hoefstraat. De daders waren in het zwart gekleed en droegen zwarte helmen. Ten tijde van de overval was het druk op straat. Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in en spraken met meerdere passanten. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets van de overval hebben gezien of daarvan afweten. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Tilburgers kunnen zich niet legitimeren

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht op de Schouwburgring twee Tilburgers van 18 en 19 jaar aangehouden. Agenten stelden in de omgeving van de Noordstraat een onderzoek in. Aanleiding daartoe was dat bewoners gemeld hadden dat enkele personen zich verdacht gedroegen. De agenten zagen een auto rijden met daarin vier personen. Bij het zien van de politie sprongen drie inzittenden de auto uit en renden weg. Hierop stelden de agenten een controle in. Het lukte hen drie van de vier te traceren. Twee van hen konden zich niet legitimeren.

Tilburger overtreedt Opiumwet

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 00.30 uur in de Bankastraat een 20-jarige Tilburger aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Surveillerende agenten controleerden op een parkeerplaats in de Bankastraat een man in een geparkeerde auto. Bij het zien van de agenten dook de verdachte weg. Hierop stelde de politie een onderzoek in en trof in de auto ruim honderd vermoedelijk XTC-pillen en een zakje met wit poeder, vermoedelijk cocaïne aan. De goederen zijn in beslag genomen.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond bij een woning in de wijk Bijstervelden een 38-jarige inwoner uit Goirle aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 33-jarige Tilburgse vrouw en de 38-jarige ex-man van zijn vriendin te hebben bedreigd. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Na een lang slepend conflict zocht de verdachte de ex-man van zijn vriendin en diens 33-jarige vriendin op bij de woning in de wijk Bijstervelden. Voorafgaand aan het bezoek had de verdachte diverse bedreigingen geuit in de richting van de 38-jarige man. De bedreigingen waren tegen het leven gericht waardoor de 38-jarige Tilburger zich bedreigd voelde. De politie werd gealarmeerd. Agenten troffen bij de woning van het slachtoffer de verdachte aan. In zijn auto vervoerde hij een knuppel en een zakmes. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie houdt "beginnende" automobilist aan

TILBURG De politie heeft gisterochtend even na 10.00 uur op de Ringbaan Zuid een 21-jarige beginnende automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit een ademtest dat de man 275 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Nagenoeg één op de drie automobilisten rijdt te hard

TILBURG - Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gistermiddag op de
Ringbaan Noord een snelheidscontrole ingesteld. Tussen 16.00 uur en 21.15 uur passeerden in totaal ruim 3300 passanten het controlepunt. Hiervan reden er ruim 920 te hard. De maximum toegestane snelheid op de Ringbaan Noord is 50 kilometer per uur.

Auteur: Desiree Brabers