Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 07/04

OOSTERHOUT NB, 7 april 2008

Mannen gedragen zich verdacht bij woning

WIJK EN AALBURG - De politie heeft vanmorgen rond 04.45 uur op de N267 te Heusden twee mannen van 20 en 26 jaar, afkomstig uit Oss en Eindhoven aangehouden. De politie stelde een onderzoek in nadat omwonenden gemeld hadden dat twee verdachte figuren over een erf liepen en interesse toonden in een woning aan de Maasdijk. De politie trof het tweetal in een auto aan op de N267. Tijdens controle bleek dat het tweetal inbrekerswerktuig bij zich had. Beiden wilden op het bureau niets verklaren

Snelwegwandelen loopt in de papieren

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft gistermiddag op de Rijksweg A59 een 19-jarige inwoner uit Polen aangehouden. Agenten troffen de man al wandelend op de snelweg , de Rijksweg A59 ter hoogte van Labbegat aan. Hij vertelde de politie op weg te zijn naar het benzinestation. Agenten namen hem mee naar het bureau waar hij een boete van 70 Euro ontving.

Drietal bezoekt via omweg het pretpark

KAATSHEUVEL - De politie heeft gistermiddag in de Eftelingsestraat drie Tilburgers van 16, 18 en 23 jaar aangehouden. Een beveiligingsmedewerker zag vanaf het park het drietal over een hek klimmen en sprak ze aan. Het drietal gaf toe het park te willen bezoeken maar niet genoeg geld had om entreekaartjes te kopen. Om over het hek te kunnen klimmen hadden de mannen de draden boven het hek doorgeknipt. Gewaarschuwde agenten namen de verdachten mee.

Drie automobilisten negeren het rode verkeerslicht

MOLENSCHOT - Agenten hebben vanmorgen tussen 07.30 uur en 08.00 uur een rood lichtcontrole gehouden op de kruising Heideweg met de Rijksweg N282. Drie automobilisten negeerden het rode verkeerslicht en één bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien.

Controle brom effe normaal levert acht bekeuringen op

OOSTERHOUT - Agenten hebben vanmorgen aan de Bredaseweg een Brom effe Normaal controle ingesteld. In totaal passeerden er 20 bromfietsen het controlepunt. Hiervan overtraden er zeven de maximum toegestane snelheid en één bestuurder reed over het fietspad.

Auteur: Desiree Brabers