Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 7 april

BERGEN OP ZOOM, 7 april 2008

Man aangehouden met amfetamine

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagavond een 30-jarige man uit Roosendaal aan voor drugsbezit. De man werd op de Bloemenmarkt aangehouden in het bezit van een gebruikershoeveelheid amfetamine. Hij viel even daarvoor bij cameratoezicht op door zijn gedrag. De drugs zijn in beslag genomen ter vernietiging. De man is verhoord en hierna in vrijheid gesteld.

Drugstoerist aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield zondag even na 20.00 uur een 22-jarige Fransman aan in bezit van 18 gram hennep. De man was verschillende coffeeshops binnen gegaan en had in elke coffeeshop een hoeveelheid gekocht. Dit werd gezien door politiemensen, die hem vervolgens controleerden in het Emile van Loonpark. De man is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Automobilist aangehouden na agressief gedrag

ROOSENDAAL: Op zondagmiddag werd om 14.20 uur een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed met hoge snelheid over de Gezellelaan. De politie sprak hem aan op zin rijgedrag. De man reageerde verbaal agressief. De situatie dreigde te escaleren en de man werd om verdere escalatie te voorkomen aangehouden. Hij bleek vermoedelijk onder invloed van softdrugs en hem is bloed afgenomen. Uit bloedonderzoek moet blijken of de man onder invloed reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Brutale dief neemt bestelbus weg

HUIJBERGEN: Op maandag werd een bestelbus gestolen vanaf de Vekkensstraat. De bestuurder en de inzittende waren bij een bedrijf aan het laden en lossen. De bus was daarom onafgesloten en de sleutel zat op het contact. Toen de twee weer naar de bus liepen, zagen ze de bus wegrijden met hierin een onbekende man. Het gaat om een grijze Volkswagen Passat Varian met kenteken 78-GL-PD. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie heeft de bestelbus onternationaal als gestolen gesignaleerd.

Fietster gewond na aanrijding

HALSTEREN: Op maandagmorgen gebeurde er rond 10.45 uur een ongeval op de Halsterseweg N259. Een 21-jarige vrouw kwam vanuit de richting Tholen en wilde in de richting Bergen op Zoom rijden over de A4. Op de kruising wilde ze afslaan, toen ze plotseling een fietser van rechts zag komen. De automobiliste remde, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De fietser (gegevens onbekend) werd geschept door de auto en kwam hard op de grond terecht. Gezien het feit dat het vrouwelijke slachtoffer niet aanspreekbaar was en de aard van het ongeval is de traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van verschillende getuigen een verklaring opgenomen. Het voertuig van de automobiliste is getakeld.

Courage houdt Belgen aan voor bezit hennep

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagmiddag een 20-jarige en een 21-jarige Belg aan voor het bezit van hennep. De twee werden in het centrum van Roosendaal gecontroleerd door leden van het team Courage en bleken in bezit van 17 gram hennep. Ze werden aangehouden op de Boulevard. De twee gaven aan dat ze de drugs wilden nemen naar Belgie. De drugs zijn in beslag genomen en de twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Snelheidscontroles

STEENBERGEN: De politie controleerde op maandag tussen 08.00 uur en 11.15 uur op snelheid aan de Molenweg. Van de 940 passanten waren ern 46 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

OUDENBOSCH: Op maandag werd ook aan de Bosschendijk gecontroleerd. De politie controleerde tussen 12.00 uur en 14.30 uur 1486 passanten. Hiervan waren er 113 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u, terwijl hier 50 km/y is toegestaan.

Auteur: Inge Rijgersberg