Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 7 april

BREDA, 7 april 2008

Getuigen houden tasjesdief aan

BREDA: Getuigen van een beroving hielden op zondagmiddag een 23-jarige Bredanaar aan op de Delbergen.

Een 34-jarige vrouw uit Ulvenhout fietste rond 15.00 uur over de Fatimastraat. Bij het stoplicht fietste een man langs, die haar tas van haar fiets griste. De vrouw kwam ten val. Haar man, die vlak achter haar fietste, fietste achter de dader aan. Twee getuigen, een 46-jarige Bredanaar en een 54-jarige man uit Breda, gingen achter de dader aan en hielden hem aan. Hierna werd de politie gealarmeerd. De tas van de vrouw is teruggevonden. Deze was door de dader weggegooid. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij gaf tijdens verhoor de beroving toe. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Ze hield kleine verwondingen over aan de val van haar fiets.
De verdachte bleek nog een onherroepelijk vonnis van 4 dagen cel of betaling van 240,- te hebben openstaan.

De politie van het team Breda Zuid-Oost heeft als blijk van waardering de twee getuigen een bos bloemen gestuurd.

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: In een winkel in de Eindstraat werd zondagmiddag een 14-jarig meisje uit Breda aangehouden voor winkeldiefstal. Het meisje wilde een kledingstuk ruilen bij de winkel. Hier bleek dat dit niet kon. Het meisje nam hierna alsnog een kledingstuk uit de winkel weg en liet het te ruilen kledingstuk achter. Ze is hierop aangehouden door beveiligingspersoneel. De verdachte gaf toe dat ze het kledingstuk had willen ruilen zonder toestemming. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Tegen de verdachte wordt dossier opgemaakt.

Vier winkeldieven aangehouden na melding winkelier

BREDA: De politie hield zondag vier personen aan op de Haagdijk op verdenking van winkeldiefstal. De politie werd door een winkelier aan de Ginnekenstraat in kennis gesteld van een mogelijke diefstal uit de winkel. De politie trof een groepje mannen, die voldeden aan het signalement van de mogelijke daders, aan op de Haagdijk. De mannen in de leeftijd van 22 tot 51 jaar, waarvan drie uit Zundert en één zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden in bezit van geprepareerde tassen met winkelwaar. Het ging onder andere om kleding, toiletartikelen en schoenen. De verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Bij de winkelier die de mogelijke diefstal meldde bleek geen diefstal te zijn gepleegd door de vier. De politie heeft de goederen in beslag genomen en contact opgenomen met meerdere winkels in verband met het retourneren van de goederen. Van de gedupeerden zal aangifte worden opgenomen.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

BREDA: De politie hield zaterdagmiddag een 35-jarige man uit Breda aan in zijn woning in de Haagse Beemden. De man wordt ervan verdacht zijn 25-jarige vriendin te hebben mishandeld. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Ze verklaarde dat de man haar haar had afgesneden, haar bedreigd had met een mes en haar in het gezicht had geslagen.Ze hield hieraan geen zichtbaar letsel over. De verdachte ontkende de mishandeling tijdens verhoor.

Vrouw aangehouden na aanrijding

ETTEN-LEUR: Een 50-jarige vrouw uit Etten-Leur reed op zondagmiddag vanaf de Stijn Streuvelslaan en wilde linksaf slaan de Guido Gezellelaan op. Ze botste hierbij tegen een geparkeerde auto aan. Ze bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze is aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Uitslag hiervan bedroeg 785 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van 9 uur en haar rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld.

Vrouw aangehouden voor mishandeling buurvrouw

SINT WILLEBRORD: De politie hield hield maandag omstreeks 09.45 uur een 49-jarige vrouw aan in de Singelstraat. De vrouw wordt ervan verdacht tijdens een burenruzie haar 38-jarige buurvrouw met een bezem te hebben geslagenHet slachtoffer had meerdere verwondingen op haar armen. Er bestond al enige tijd onenigheid tussen de twee. De politie hield een buurtonderzoek in de omgeving. De verdachte is verhoord. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg