Deelgemeente Oud-West Amsterdam


`Zakgeldjongeren' presenteren zich aan Deelraad

7 april 2008

'Zakgeldjongeren' presenteren op dinsdag 8 april de resultaten van het `trendspotten' aan de Deelraad van Oud-West. Dit gebeurt van 18.00 - 1900 uur in de raadszaal van het stadsdeelkantoor, Kwakersstraat 3 en voorafgaand aan de raadsvergadering. Ook portefeuillehouder Onderwijs en Educatie, Yvonne Lammers is daar graag bij: "Ik vind dat jongeren hele goede ideeën hebben over wat er moet gebeuren in ons stadsdeel. Daarom wil ik ze bij het jongerenbeleid betrekken door ze zelf aan het woord te laten en mee te laten doen."

Vijftien jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar presenteren aan de Deelraad de resultaten van twee workshops, die ze hebben gevolgd onder leiding van de medewerkers van project Zakgeld in stadsdeel Oud-West.

Trendspotten
Tijdens de eerste workshop was de aandacht op trends gevestigd; liever gezegd wat is 'hot' en wat niet onder jongeren.

Maatschappelijke trends was het onderwerp van de tweede workshop. Hiervoor zijn de jongeren de straat op gegaan. Ze interviewden andere jongeren over het stadsdeel; wat vinden zij positief en wat negatief?

Ook belden deze jongeren ambtenaren op en raadsleden om hen uit te nodigen voor de slotbijeenkomst, de presentatie aan de Deelraad op 8 april.

Meepraten, meedenken en meedoen
Het Jongerenbeleid is erop gericht om elke jongere in Oud-West gelijke kansen te geven zodat zij verder kunnen komen in de maatschappij. Belangrijk daarbij is dat jongeren meepraten en meedenken over `hun' beleid en zelf acties ondernemen. Met subsidie van de gemeente Amsterdam wordt jongerenparticipatie bevorderd. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om de keuze en het beheer van activiteiten door jongeren in de buurt.

Na de presentatie volgt er nog één activiteit. De jongeren gaan namelijk één dag naar Den Haag. Daar krijgen ze een rondleiding over het Binnenhof en door de Tweede Kamer. Dan kunnen ze echt zelf zien hoe het werkt...

Nadere inlichtingen: Patricia Weijers, communicatieadviseur

Telefoon 020 - 252 3503, of de perstelefoon: 06 - 12 99 17 50