Mojo Concerts

25-1-2008

Portishead geeft trip hop frisse doorstart in Amsterdam

Naast stadsgenoot Massive Attack stonden zij aan de wieg van de trip hop die vanaf begin jaren negentig velen in de greep hield: vanuit het Britse Bristol slingerde Portishead de ene na de andere donkere track de wereld in. Het eerste album Dummy (met de hits Glory Box en Sour Times) uit 1991 was het startschot van het genre waarin lome hip hop beats vakkundig werden gecombineerd met sfeervolle samples uit de jazz en blues.

In 1997 verscheen het titelloze tweede album dat tot op heden het predikaat klassieker draagt. Portishead, bestaand uit producer Geoff Barrow en zangeres Beth Gibbons, hield zich nooit op de voorgrond. Juist hun bescheidenheid speelde de geheimzinnigheid en mythevorming rondom het duo in de kaart. Nieuw album werk staat in de steigers en zal naar verwachting in april in de winkels liggen. Hoera, anno 2008 geeft Portishead het trip hop genre een frisse doorstart.

Maandag 7 april 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: ¤ 38 (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 26 januari om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten hier.

===============================================
Please do not remove the following line:
MessageCode=76KD0FFH023
===============================================